​Nya rekord att vänta under GöteborgsVarvet-veckan

Drygt 85 000 löpare förväntas vara med under GöteborgsVarvet-veckan

Drygt 85 000 löpare förväntas vara med under GöteborgsVarvet-veckan

På tisdag inleds årets GöteborgsVarvet-vecka och arrangörerna lovar många löpare och en hel del nyheter.

64 500 är anmälda till GöteborgsVarvet, veckan har två nya lopp och det satsas ytterligare på de yngre löparna.

– Vi står inför en riktigt stor hälso- och motionsmanifestation, drygt 85 000 löpare förväntas vara med under veckan, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

 

120 000 löpare under året är målet

Det stora deltagandet innebär att man närmar sig det långsiktiga målet – 120 000 löpare som deltar under året.

– Med seedningsloppen kommer vi under detta året att ha haft cirka 100 000 löpare igång i våra olika tävlingar. Det blir spännande att följa utvecklingen, tycker Bo Edsberger.

 

Två nya lopp

Årets Varvetvecka innehåller många nyheter. Den största är flytten av GöteborgsVarvet Expo, och därmed också nummerlappsutdelningen, från Frölundaborg till Svenska Mässan. Med det är långt ifrån den enda förändringen.

– Vi satsar på två nya lopp som vi tror kommer att locka många löpare på sikt. Först ut, på tisdag kväll, är TrailVarvet, ett terränglopp med en ganska tuff bana genom Botaniska och Änggårdsbergen. Loppet fulltecknades redan första året, drygt 1 100 löpare är anmälda, säger Edsberger.

Det andra nya loppet är CityVarvet för 14–19-åringarna som kommer att starta samtidigt som GöteborgsVarvet på lördagen. CityVarvet startar på Götaplatsen och följer den blå linjen till målet på Slottsskogsvallen och därmed får tonåringarna också ta del av folkfesten på Avenyn och i Vasastan.

Elitfältet i GöteborgsVarvet ser riktigt vasst ut och banrekordet är i fara. I samband med loppet avgörs även Svenska mästerskapet på en halvmaraton. Tävlingen kan följas live i SVT1.

 

Ny upplevelse för de yngsta löparna

Även de yngsta löparna får en ny upplevelse i samband med Lilla Varvet. I Frölundaborg byggs nämligen på söndagen Lilla Varvet Fun Zone, ett aktivitetsland där barnen får möjlighet att testa olika utmaningar och lekar. Så mycket spring är att vänta och föräldrarna utlovas en söndagskväll utan rastlösa barn.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img