Nu är det dags igen för Bokmässan – Nordens största litteraturfest

Bokmässan i Göteborg är årets händelse för alla som älskar det skrivna ordet

Bokmässan i Göteborg är årets händelse för alla som älskar det skrivna ordet

En plats för alla som älskar det skrivna ordet och Nordens största litteraturfest – så brukar det kunna låta när Bokmässan i Göteborg ska beskrivas. Den 22-25 september anordnas Bokmässan för 32:a året i rad.

Sista helgen i september bjuds du in till fyra dagar fyllda med spännande möten, intressanta diskussioner, föreläsningar, författarspotting, bokprat och mycket annat. Kanske har du varit med många gånger tidigare, kanske är du ny som mässbesökare. Oavsett vilket är Bokmässan en häftig upplevelse.

Varje år medverkar över 2 000 författare, forskare, serietecknare, politiker, journalister och kulturpersonligheter i debatter och diskussioner om alla tänkbara ämnen på mässan.

 

Möt personligheter som Leif GW Persson och Jonas Gardell

Som vanligt är det kändistätt på Bokmässan och i år får du chansen att möta en mängd välkända personligheter. Deckarfantaster kommer absolut gilla årets Crime Scene-forum som gästas av inga mindre än Leif GW Persson, Roslund & Hellström, Thomas Bodström, Jan Arnald (Arne Dahl) och många fler.

På söndagen den 25 september får du chans att möta Jonas Gardell som finns på plats för att prata om sina 30 år som författare och artist.

Men självklart tar det inte slut där! Du kan läsa hela programmet och boka biljetter här.

 

Yttrandefrihet i fokus

Yttrandefrihet är temat på Bokmässan 2016 – året då den svenska tryckfrihetsförordningen firar 250 år. Kampen för det fria ordet pågår ständigt, särskilt i en tid då öppenhet och informationsutbyte dagligen ställs mot förtryck och näthat.

Vilka utmaningar och hot står det fria ordet inför i Sverige och världen idag? Vem får delta i det offentliga samtalet? Vad kan vi lära av historien? Dessa och många andra frågor lyfts i Yttrandefrihetens monter under Bokmässans fyra dagar. I det omfattande monterprogrammet kommer förföljda författare, musiker och konstnärer som fått skydd i Sverige och Norge att berätta sin historia.

 

Checka in på hotell

Med så mycket på agendan är det definitivt läge att stanna över natt i Göteborg! Vi på HotellGöteborg erbjuder högkvalitativa hotellrum i alla prisklasser och områden.

Sök gärna fritt på vår hemsida eller klicka dig fram till drömhotellet via Göteborgs olika stadsdelar. Vill ni ha mer specifika rekommendationer eller om det är något ni undrar över går det jättebra att kontakta oss. Vi hjälper er gärna för att se till att ni får en oförglömlig vistelse i Göteborg!

 

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img