Nazareth kommer till Göteborg och Trädgår’n

Missa inte när Nazareth kommer till Göteborg

Missa inte när Nazareth kommer till Göteborg

Nazareth är det legendariska bandet som nu är ute på sin 50 års jubileumsturné. Ett stopp på vägen är Trädgår’n i Göteborg. Datumet för spelningen är den 21 september. Har du inte haffat dina biljetter än så är det läge att göra det nu! Hotell, det bokar du med oss! Du hittar flera alternativ på vår sida.

Hur det började

Nazareth bildades för 50 år sedan. De började en gång i tiden med pubspelningar hemma i Skottland. Idag är detta ett av världens största rockband. De släppte ett nytt album förra året och det var bandets 24 album.

Nazareth hade framförallt sin storhetstid under 70-talet. De bildades under slutet av 1960-talet men de debuterade 1973. Då med albumet “Razamanaz”. Två år senare kom deras hittills mest framgångsrika skiva “Hair of the Dog”. Utöver titellåten så kom det som har blivit en tidlös klassiker. I alla fall på det amerikanska albumet. Man valde nämligen att på den versionen byta ut balladen “Guilty” mot den ikoniska covern “Love Hurts”.

Sedan 1970-talet så har bandet ändrats en hel del. Det eftersom det kom nya medlemmar. Av bandets fyra originalmedlemmar är enbart basisten Pete Agnew kvar.

Under en turné 1999 dog trummisen Darrell Sweet, 51 år gammal, efter att ha drabbats av en hjärtattack. Sju år senare gick även keyboardspelaren John Locke bort i cancer. Han blev 62 år. Den 72-årige sångaren Dan McCafferty meddelade 2013 att han drar sig tillbaka på grund av hälsoskäl.

Nuvarande medlemmar

Carl Sentance – sång

Pete Agnew – bas

Jimmy Murrison – gitarr

Lee Agnew – trummor

Trädgår’n

Restaurang Trädgårn eller Trädgår’n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Här fanns det ett första café redan 1858. Det var ritat av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Då kallades det för Schweizeri så väl som “Cafépavillon med tre Verandor “.

Stället har byggts om flera gånger samt att det även kommit till flera tillbyggnader under åren.

På Trädgår’n är det ständigt konserter, shower, samt nattklubb. Det finns även chans för företag att ha events här.

Njut av Göteborg i september

Om du ska se Nazareth i september, passa även på att se dig omkring i Göteborg. Nu när september kommer så är hösten på gång. Det är då en mycket vacker stad att vandra i. Det finns flera olika evenemang och aktiviteter även då. Du kan läsa om dessa genom att ha koll på våra nyheter.

Boka hotell

Oavsett om du planerar att stanna en natt eller flera i Göteborg så kan det vara en bra idé att boka et bra hotell. Du kanske vill bo nära Trädgår’n eller föredrar du att bo på annat ställe i stan? Här hos oss finns det en massa bra alternativ som du kan välja mellan. Du kan söka runt efter hotell på flera sätt. Är det så att du inte hittar det du söker så är du välkommen att kontakta oss. Vi kan svara på dina frågor så väl som vi kan hjälpa dig med din bokning om du behöver det.

 

 

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Poseidon  Hotel Poseidon
Storgatan 33, Göteborg
I Göteborg (Centrum )

    3.5 stjärnor
Från 952 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img