Mysiga restauranger du inte får missa!

 

Njut av god mat i Göteborg!

Njut av god mat i Göteborg!

När man är på semester, så är det inte fel att gå ut och äta. Oavsett om du känner till Göteborg väl eller om det är ditt första besök, så vill vi tipsa om ett gäng restauranger du inte bör missa när du är här. Göteborg har ett stort utbud av olika restauranger och matställen och här kommer några av våra favoriter.

The Barn

The Barn ligger på Kyrkogatan 11 och de själva beskriver sin meny som enkel men långtifrån tråkig. All mat är tillverkad av svenska råvaror men inspirerad av matkulturen i USA. På denna restaurangs meny finns det bland annat fyra olika hamburgare och milkshakes.  Köttet på The Barn kommer från närliggande gårdar och det kött som används till hamburgarna mals på restaurangen. Själva restaurangen är inredd så att det känns som att sitta i en lada, av lite exklusivare sort.

SK Mat & Människor

SK Mat & Människor ligger på Johannebergsgatan 24. Här kan du få mat och dryck som kommer från den svenska smaktraditionen. Menyn innehåller tolv olika rätter som alla är gjorda på lokala råvaror. Det som är lite speciellt med denna restaurang är att köket inte har väggar, och ligger mitt i matsalen. Maten lagas alltså framför dig som gäst.

TOSO

TOSO är en panasiatisk restaurang, som ligger på Götaplatsen, och här finns ett koncept som går ut på att man ska dela på olika rätter med de man äter tillsammans med. Menyn innehåller en mängd olika smårätter som har inspiration från Thailand, Kina och Japan. Även själva restaraungen är inredd i en asiatisk stil, med mörka dova färger och en annorlunda ljussättning.

Ristorante Bellora

Mitt på Avenyn hittar du Ristorante Bellora, som är en restaurang med mat och vin från Italien. Maten som serveras är just klassisk italiensk men med en modern twist. Ser man till inredningen så är den inspirerad av ”La Dolce Vita” av Fellini. Men det är även inslag av både London och New York.

Pinchos

Pinchos ligger på Götabergsgatan 28 och det är Sveriges första och hittills den enda restaurangen med app! Man bokar bordet så väl som beställer sin mat via en app i telefonen. När maten och drycken är klara, så kommer det att plinga i telefonen och du hämtar det i luckan. Menyn har en mängd olika smårätter så som pommes av sötpotatis, baconlindade dadlar och mycket mer. Ser man till inredningen så har det hämtat inspiration från cirkusens värld.

Boka ditt boende med oss

Om du har tänkt att besöka Göteborg inom kort och passa på att gå ut och äta, så är det även bra att ha ett boende klart. Här på vår sida kan du söka fram hotell och andra typer av boenden på ett enkelt sätt. Om du inte hittar det du söker, så kan du med all fördel kontakta oss. Vi hjälper dig gärna med att hitta ett hotell som passar dig och dina förutsättningar. Passa på att boka ett hotell nära de sevärdheter du vill se. Att ta sig mellan de olika platserna är sedan enkelt med både spårvagn och buss.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img