Missa inte årets bokmässa, 26–29 september

Du som gillar böcker, missa inte bokmässan!

Du som gillar böcker, missa inte bokmässan!

Årets bokmässa i Göteborg går av stapeln mellan 26 och 29 september. Mässan är till för alla bokälskare, oavsett om man jobbar inom branschen eller är en person som bara gillar att läsa mycket. Detta är Nordens största mässa och den har varit igång sedan 1985. På den tiden var det mindre besökare, idag är det runt 100 000 besökare som kommer under dessa dagar totalt.  Är detta en mässa du har tänkt gå på, se då till att boka ditt boende med oss.

Program för bokmässan

Det är alltid en massa trevliga programpunkter varje år på denna mässa. Det brukar finnas en massa personer inom branschen som deltar, cirka 3000 personer, som är författare, forskare, politiker, journalister, serietecknare, kulturpersonligheter med flera andra. De är med i olika diskussioner och debatter med mera. Sedan så sker det även flera olika seminarier. Årets program har tre teman, dessa är Sydkorea – guest of honour, jämställdhet samt Medievetenhet (MIK). Deckarfestivalen Crimetime som dök upp förra året på mässan kommer även tillbaka detta året.

Vilka medverkar?

Det skulle ta upp allt för mycket plats att skriva ner alla de personer som ska medverka under årets mässa. Det eftersom det är så många. Klicka här, så kan du själv se alla som medverkar i årets upplaga av bokmässan.

Tre olika teman

Bokmässan har tre teman i år. Den första som heter Sydkorea – Guest of Honour innebär att Sydkorea är hedersgäst och temaland. Sydkorea har flera framstående författare och poeter. Det andra temat, jämställdhet, är en viktig fråga. Faktiskt är det en av vår tids stora rättvisefrågor. Temasatsningen här pratar om jämställdhet, med avstamp i hundraårsjubileet för allmän och lika rösträtt i Sverige. Det tredje temat, medievetenhet handlar om hur samhällsutvecklingen har formats det senaste av digitaliseringen.

Bokmässan har något för alla

På bokmässan finns det något för alla, så det passar bra för hela familjen. Det tack vare att det är massa olika genres, teman, samt aktiviteter. Bokmässan håller till på Svenska Mässan. Det är lätt att ta sig hit. Mässan har öppet följande tider:

 • Torsdag 26 september 09.00–18.00
 • Fredag 27 september    09.00–19.00
 • Lördag 28 september    09.00–18.00
 • Söndag 29 september   09.00–17.00

Det finns även restauranger på mässan om det är så att ni blir hungriga när ni går runt på mässan. Det finns flera alternativ att välja mellan.

Inför årets mässa har man satt in flera trygghetsskapande åtgärder. Det är detta:

 • Vid entréerna kontrolleras besökarnas väskor. Tänk på att komma i tid då köer kan uppstå. Köp gärna din biljett i förväg för att göra inpasseringen smidigare.
 • De har en omfattande organisation av synliga vakter och säkerhetspersonal.
 • Det finns en synlig polisiär närvaro på mässan.

Boka hotell

Om du kommer långväga för att besöka denna mässa så kan det vara skönt att ha ett hotell att stanna över på. Här hos oss hittar du en mängd olika boendealternativ. Det finns en massa bra hotell nära mässan att välja till exempel. Det går även bra att bo en bit bort och ta spårvagnen till mässan. Du kan söka runt här på vår sida efter olika hotell. Är det så att du inte hittar det du söker, så kan du med fördel kontakta oss.

Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

  3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Opalen  Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73, Göteborg
Nära Liseberg

  4 stjärnor
Från 3339 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img