Miniguide för Göteborg

Ta tåget till Göteborg!

Ta tåget till Göteborg!

Göteborg har det mesta du kan tänka dig när det kommer till bra hotell, sevärdheter, restauranger, nattklubbar, sightseeing och aktiviteter med barn. Även om vi har tagit upp lite av varje redan här i våra nyheter så ska du här får en liten miniguide över olika saker att se och göra så väl som tips på boende och andra aktiviteter.

Hotell i Göteborg

En mycket viktig del av resa är hur och var man bor. I Göteborg finns det en hel del olika boendealternativ att välja på. En favorit för många är det stilsäkra designhotellet Hotel Pigalle i centrum. Alla rum är individuellt inredda. Annars har du Avalon Hotel, som ligger vid Kungsportsplatsen. Hotellet i sig har en mycket spännande arkitektur och interiör präglad av feng shui samt en ikonisk pool på takterrassen. Andra bra hotell annars är Scandic Rubinen, Clarion Hotel Post samt Dorsia Hotel.

Museer

Utbudet av museer i Göteborg är riktigt bra. Missa inte ett besök på Göteborgs konstmuseum för att se äldre konst från Norden och övriga Europa liksom ny, spännande samtidskonst. Precis i anslutning finns Hasselblad Foundation, som visar större fotoutställningar. Andra trevliga ställen är Röhsska museet, Världskulturmuseet, Göteborgs stadsmuseum och Sjöfartsmuseet Akvariet

Restauranger

I Göteborg finns det något för alla smaker och prisklasser. För högklassiga asieninspirerade rätter, ät på Toso. Vill du ha mer skandinaviska smaker så hittar du det på Koka, som även har en stjärna i Guide Michelin. Annars är amerikansk-svenska fusionrestaurangen The Barn att rekommendera. På källarkrogen Totale är det närproducerat och ekologiskt som gäller. Föredrar du veganskt, så har du Blackbird – Vegankök & Bar och för allra bästa räkmackan så ska du bege dig till Heaven 23.

Shopping

Göteborg är även perfekta staden för shopping, då både mode, inredning och annat. Du har dels det stora shoppingcentret Nordstan, dels de närliggande områdena runt Brunnsparken och Kungsgatan. Den som hellre vill gå i mindre designbutiker tar sig till Grönsakstorget och Magasinsgatan.

Sightseeing

Det finns flera sätt att åka på sightseeing i Göteborg. Självklart kan du ta den klassiska turen med Paddan för att se hela Göteborg. Annars har du anrika Strömma Skärgårdsbåtar med olika turer till olika historiskt viktiga platser För dig som hellre stannar på land finns Stinsens Sightseeing, där man får tuffa runt i olika delar av stan i Stinsens charmiga röda tåg.

Att göra med barn

I Göteborg finns det även gott om aktiviteter som passar bra att göra tillsammans med dina barn och hela familjen. Givetvis Liseberg så klart, men du har även Maritiman, det maritima museet där man får möjlighet att uppleva livet på ett stridsfartyg eller gå ombord på en ubåt. Missa inte heller ett besök i Slottsskogen och Barnens Zoo där man får klappa getter och kaniner, eller prova på ponnyridning.

Boka hotell med oss

Om du ska ta en resa till Göteborg och behöver boka hotell, så kan du med fördel göra det här på vår sida. Det är bara att söka runt efter det du vill ha ut av ett hotell. Hittar du inte det du söker är du välkommen att kontakta oss.

Hotel Pigalle  Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2360 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img