Metaltown återvänder till Bananpiren i sommar

Missa inte Metaltown i sommar

Missa inte Metaltown i sommar

En gång i tiden, för 16 år sedan så startade Metaltown på Bananpiren i Göteborg. Från början var det en endagars festival för att sedan under 2008 bli en tvådagars. Året 2011 så beslöt man att flytta på festivalen till ett nytt festivalområde, Göteborg Galopp i närheten av Säve. I november 2012 meddelade Metaltown att festivalen med sitt tionde festivalår skulle utöka till tre dagar.

Lite historia

Under 2014 och 2015 så hölls inte festivalen alls, det på grund av ansträngd ekonomi samt att det var svårt att boka headliners. Men 2016 så valde man att åter igen köra, men då i en mindre skala. Det blev åter igen en endagars festival och då inomhus på Trägår’n i centrala Göteborg. Anledningen att man flyttade från Banapiren var att det under 2010 på In Flames spelning 2010 hoppades så våldsamt att det blev sprickor i hamnen.

Nu återuppstår festivalen igen på Bananpiren, då med en dag och få band. Datumet som gäller är 5/8.

Line up 2020

Festivalen sker som sagt den 5/8, men då i en liten skala under en dag. Man har valt att ha få band denna första gång tillbaka på Banapiren. De band som kommer spela är dessa:
• Slipknot
• Raised Fist
• Avatar
• Max & Iggor Cavalera
• Hatebreed
• Hardcore Superstar
• Bomus
• Nervd

Själva schemat när vilka band spelar kommer att släppas inom sinom tid står det på deras egen sida. Åldersgränsen för festivalen är 18, eller 13 år i målsmans sällskap. Första bandet kommer att gå på klockan 15:00.

Det finns vanliga biljetter samt VIP-biljetter att köpa. För att ta sig till Bananpiren så är det enklast att åka kollektivt. Spårvagn eller buss funkar bra. Spårvagn: Frihamnen linje 5, 6, 10, 13. Buss: Frihamnsporten linje 16, 16x, 45, 55, 402.

Det finns ingen camping i anslutning till området. Mat och dryck finns att köpa på området.

Bananpiren

Bananpiren är en av tre pirar som finns i Frihamnen. Frihamnen i sig är Göteborgs innersta hamn och ligger på Hisingen vid Götaälvbrons norra fäste. Frihamnen består av tre pirar: Södra Frihamnspiren eller Bananpiren, Norra Frihamnspiren och Kvillepiren.

Banapiren kallas så på grund av att man hade en bananimport hit från 1930-talets mitt fram till 2000. Den sista bananbåten lämnade Frihamnen i slutet av december 2000. Båtarna kommer än idag in med bananer till Göteborg, men verksamheten har flyttats från bananpiren ut till Skandiahamnen.

Boka hotell

Eftersom att det inte finns en camping i anslutning till festivalen så kan det vara bra att boka ett annat boende. Här hos oss finns det gott om olika alternativ att välja på. Det finns budgethotell så väl som mer exklusiva alternativ. Du kan söka runt efter det som passar dig och sedan boka. Det finns hotell som ligger relativt nära Bananpiren. Men då det är enkelt att åka kollektivt så kan du även bo mitt i stan. Är det så att du har frågor eller behöver hjälp så är det bara att kontakta oss.

Radisson Blu Riverside Hotel  Radisson Blu Riverside Hotel
Lindholmspiren 4, Göteborg
I Göteborg (Lindholmen)

    4 stjärnor
Från 1177 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img