Metallica kommer till Ullevi nästa sommar!

Metallica kommer till Ullevi 2019

Metallica kommer till Ullevi 2019

Den 9 juli 2019 kommer Metallica att ta sin Worldwired turné till Ullevi i Göteborg! Biljetterna till denna konserten släpptes för bara ett par dagar sedan, så se till att haffa en av dessa du med, innan de tar slut. Tidigare har denna turné spelats på olika inomhusarenor i Europa. Nu är det dags för olika utomhusarenor. Det kommer även vara två förband till bandet, nämligen svenska bandet Ghost och norska bandet Bokassa.

Metallica

Metallica bildades 1981 i Los Angeles, Kalifornien. Detta band räknas som ett av de mest inflytelserika inom sin egen genre. De har sålt över 110 miljoner album världen över. Metallica tillsammans med Megadeth, Slayer, och Anthrax räknas till The Big Four of Thrash. År 2009 valdes bandet in i Rock and Roll Hall of Fame och de mottog Polarpriset 2018.

Från början var detta band ett så kallat garageband och då bestod bandet av dansken Lars Ulrich (trummor) och amerikanen James Hetfield (sång och gitarr). Samt basisten Ron McGovney. De behövde en gitarrist till, satte in en annons i lokala nyhetstidningen och fann Dave Mustaine.  Efter ett tag anlitades ytterligare en gitarrist, men han vara bara med under ett enda framträdande. Även Mustaine kom senare att sparkas på grund av att han hade problem med alkoholen. Nuvarande medlemmar är James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo.

Under åren har musikstilen ändrats en del, från deras debutalbum till de album som de slog igenom med Master of Puppets till albumet The black album som gjorde dem till världsartister. Det blev en del nytt i musiken med albumen “Load”, “Reload” och “Garage Inc.”

Så se nu till att inte missa detta stora band när de kommer till Sverige. Det är en fantastisk upplevelse att se en konsert med dem, det kan vi lova dig! Det oavsett om du varit fan länge eller nyss har upptäck dem.

Se även till att stanna ett par extra nätter i Göteborg när du ändå är här. Stan har mycket att erbjuda. Dels finns det en hel del sevärdheter så väl som aktiviteter. Du som vill hitta bra tips på saker att göra, ställen att äta och så vidare, du kan kolla in våra nyheter. Där skriver vi om det mesta som har med Göteborg med omnejd att göra. Så missa inte det.

Boka hotell

Du som absolut inte vill missa att se Metallica när de intar Ullevi, du ska se till att dels köpa biljett för deras konsert, men så klart även se till att du bokar hotell. Här hos oss hittar du en mängd bra alternativ. Flera hotell ligger nära Ullevi, så de kan ju passa bra om du vill ha gångavstånd. Du hittar så klart även en massa andra alternativ. Sök runt här på vår sida, eller så kontaktar du oss, så hjälper vi dig. Det finns hotell i en mängd olika prisklasser just för att det ska passa alla. Så välj det hotell som passar dig och din plånbok allra bäst.

Clarion Collection Hotel Odin  Clarion Collection Hotel Odin
Odinsgatan 6, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1565 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Crown  Scandic Crown
Polhemsplatsen 3, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1795 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img