Med både Iron Maiden och Bruce Springsteen är konsertsommaren i Göteborg verkligen här

Iron Maiden flyger in till Ullevi på fredag. Foto: Got Event

Iron Maiden flyger in till Ullevi på fredag. Foto: Got Event

Nu är konsertsommaren äntligen här och vad passar bättre än att uppleva den i Göteborg? Vissa kanske känner en viss sorg över att Håkan Hellström lämnat scenen på Ullevi men det innebär inte att det inte finns något att se fram emot – tvärtom!

Först ut är giganterna Iron Maiden som återvänder till arenan nu på fredag den 17 juni. Deras senaste dubbelalbum ”The Book of Souls” gick rakt in på albumlistans förstaplats i Sverige och över 40 andra länder, och de återvänder till Sverige i sitt enorma Boeing 747-400 jumbojet “Ed Force One”.

Planet flygs av sångaren Bruce Dickinson under hela “The Book Of Souls World Tour” som når 35 länder och landar i Göteborg för en konsert på Ullevi nu till helgen.

Och hör och häpna så finns det till och med biljetter kvar till detta verkliga spektakel så klicka in på Ticketmaster för biljetter omgående så att du inte går miste om sommaren rockigaste fest!

 

Rock och ren magi på Ullevi

Och när vi ändå talar om giganter… ingen mindre än självaste Bruce Springsteen kommer inta Ullevis scen inte bara en men två gånger denna månad! Bruce Springsteen och Ullevi är en sällsynt lyckad kombination fylld av glädje, rock och ren magi och Bossens ”The River Tour” lär bli ännu en musikalisk milstolpe i Ullevis snart sextioåriga historia.

Med sitt E Street Band intar Springsteen scenen både lördagen den 25 juni men också måndagen den 27 juni. Och som om det inte räckte kommer han tillbaka till Ullevi för en tredje omgång den 23 juli. Det verkar helt enkelt som att Bossen inte kan få nog av vårt älskade Göteborg – och vem kan klandra honom?

Biljetter och mer information om Springsteens konserter finns här 

 

Allt från soul-toner till punkrock på Lisebergs Stora Scenen

Men det är inte bara på Ullevi det händer saker de kommande veckorna. Allas vårt Liseberg erbjuder en mängd framträdanden av kända artister och band och det finns garanterat något för alla smaker!

Först ut är sångerskan Sabina Ddumba nu på fredag den 17 juni som tagit emot en Grammis för Årets Nykomling, ett pris hon även kammade hem på P3 Guld-galan. Med sin sköna popsoul-musik har hon snabbt nått en stor publik. Hennes singel “Effortless” sålde platina och var en av de mesta spelade låtarna i P3.

Den 19 juni är det dags för poppiga norska tvillingduon Marcus & Martinus som levererar glad popmusik när den är som bäst. Med hits som “Elektrisk”, “Plystre på deg” och “Ei som deg” har de etablerat sig på topplistorna och är omåttligt populära i hemlandet.

Amerikanska bandet Dropkick Murphys kommer till Liseberg den 22 juni. De bjuder på en energisk punkrock som hämtat influenser från irländsk folkmusik – ett riktigt bra liveband.

Sist men inte minst på Liseberg denna månad är CHIC featuring Nile Rodgers som återvänder till Sverige och Göteborg den 29 juni, efter en publik- och kritikerhyllad konsert på Way Out West förra sommaren.

Mer information om konserter på Liseberg finns här

 

Hotellrekommendationer

Se till att boka ditt hotell nu och se fram emot en härlig hotellsäng efter en intensiv musik-kväll!
Här följer ett par av våra favorithotell nära Ullevi:

Radisson Blu Scandinavia Hotel  Radisson Blu Scandinavia Hotel
Södra Hamngatan 59, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4.5 stjärnor
Från 1495 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Opera  Hotel Opera
Nils Ericsonsgatan 23, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1138 SEK per natt

Boka hotell


 

Och förstås några av våra favoriter nära Liseberg:

Det finns tyvärr inga lediga hotell i just nu.
Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img