Mando Diao ut på turné – Gör stopp i Göteborg och Pustervik

Mando Diao kommer till Pustervik

Mando Diao kommer till Pustervik

Mando Diao är på gång med att släppa ett nytt album. De kommer även att ge sig ut på en omfattande turné i Europa. Denna heter Bang Your Head 2019 Tour. Detta svenska band gör tre stopp i Sverige och det på Cirkus Stockholm 22 oktober, KB i Malmö 25 oktober samt på Pustervik i Göteborg den 26 oktober. Biljetter finns ute nu!

Mando Diao har sedan 2002 släppt sju album. Dessa har sålt över 1,5 miljoner exemplar över hela världen. Under deras karriär så har de bland annat hunnit med att göra över 1500 konserter och det i mer än 30 länder. Detta band har omdefinierat lite vad popmusik innebär. De har hela tiden valt att gå sin egen väg och följt sina konstnärliga visioner och intressen. De är kända för sitt klassiska rock-sound och de påbörjade sin karriär med starka influenser från rhythm and blues, The Beatles, Rolling Stones och The Kinks.

Mando Diao

Mando Diao är ett svenskt band, som är från Borlänge. Medlemmarna består av Björn Dixgård (sång, gitarr), Carl-Johan “C-J” Fogelklou (bas), Jens Siverstedt (gitarr), Patrik “Patso” Heikinpieti (trummor) och Daniel Haglund (klaviatur). Bland de tidigare medlemmarna finns Gustaf Norén, Mats Björke och Samuel Giers.

Bandet bildas redan under 90-talet av Björn Dixgård och originalsättningens keyboardspelare Daniel Haglund, under namnet Butler. Året 1996 träffades Dixgård och Gustaf Norén på en fest och de hade liknande intressen och samma musiksmak. Kort därefter så bjöds Norén med att spela i bandet. De spelade sedan en tid på klubbar i Borlänge. De började sedan uppmärksammas i Stockholm. Det ryktades om att skivbolag var intresserade. Man tänkte då att det var bra att plocka in några permanenta medlemmar även på övriga instrument.

2002 fick de skivkontrakt med EMI och släppte Motown Blood på EP. Det blev en succé. De åkte på turné och efter den så släpptes debutalbumet, Bring ‘em In. Nu kom de att få ett genombrott även internationellt.

Mando Diao jobbar nu på ett nytt album som släpps under 2019 och följer upp ”Good Times” som släpptes under våren 2017 med den tillhörande och omfattande turnén som förde bandet genom Europa, Japan och Kina.

Boka hotell

Är det så att du har tänkt att se Mando Diao när de kommer till Göteborg och Pustervik? Se då till att skaffa din biljett om du inte redan har gjort det. Sedan är det bra att fundera på boende. Även om det är först i höst som de kommer att spela, så kan det vara skönt att ha det klart redan nu. Om du vill hitta ett bra hotell som passar dig och dina behov, så kan du söka runt på vår sida. Här finns det en mängd bra alternativ. Det finns något som passar alla, oavsett storlek på din plånbok. Det går även bra att kontakta oss om du behöver hjälp eller har några frågor. Kanske du behöver hjälp med att hitta ett visst hotell? Eller hjälp med att boka? Vi kan lösa det!

 

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img