Ljuskonstpromenad från Trädgårdsföreningen till Domkyrkan

Ljuskonstpromenad i Trädgårdsföreningen

Ljuskonstpromenad i Trädgårdsföreningen

I år kan du gå en ljuskonstpromenad och uppleva nio olika spektakulära ljuskonstverk. Dessa verk tändes upp den 29 november och kommer att lysa fram till den 10 januari 2021. Tänk på att visa omtanke och hålla avstånd till varandra under promenaden. Du kan gå hela promenaden i ett enda svep eller besöka enstaka verk om du vill.

Upplyst promenadstråk

Göteborg brukar ha en massa ljus för att lysa upp julen. Ofta är det Liseberg som står för flera miljoner lampor. Dock är det stängt där i år, men det finns andra ljus att beskåda. Totalt finns det nio unika ljuskonstverk som placerats på olika platser i innerstaden. Tillsammans bildar de en ljuskonstpromenad som du kan gå, från Trädgårdsföreningen till Domkyrkan. Karta över promenaden hittar du bland annat på Turistbyrån vid Kungsportsplatsen. Ingång till Trädgårdsföreningen efter klockan 18:00 sker via huvudentrén (Bältesspännarparken).

Nio ljuskonstverk

Det finns som sagt nio olika ljuskontverk att kika på. Det är dessa:
• Desire
• On the Wings of Freedom
• Our House / Rhizome
• Talking Heads
• Nexus
• Today I Love You
• Reflecting Holons
• my light is your light
• Birds Fly Around With You

Light Art Collection i Amsterdam, med världens största samling av ljuskonstverk, ansvarar för de nio konstverken. Light Art Collection består av entusiastiska teammedlemmar med många års erfarenhet av Amsterdam Light Festival.
Desire är tillverkad av 1500 ljusrör och skapad av Uxu Studio, Taiwan. Denna studio grundades 2011 av Kuan-Hung Chen och Ying-Chu Chen och är ett taiwanesiskt kollektiv bestående av arkitekter, designers och konstnärer.
On the Wings of Freedom är skapad av Aether & Hemera, Italien som är en multidisciplinär konst- och designstudio, som arbetar i gränslandet mellan moderna konstinstallationer, ljuskonst och interaktionsdesign.
Our House / Rhizome har skapats av Tom och Lien Dekyvere, Belgien.
Talking Heads är skapad av Viktor Vicsek, Ungern. Viktor föddes i Serbien men har bott i Budapest, Ungern, större delen av sitt liv. De senaste 18 åren har han arbetat med ljus och projektioner. Han står även bakom konstverket Nexus.
Today I Love You skapades av Massimo Uberti, Italien. Italienske ljuskonstnären Massimo Uberti är känd för sina minimalistiska och skulpturella ljusinstallationer.
Reflecting Holons är skapad av Michiel Martens och Jetske Visser, Nederländerna.
my light is your light är ett verk av Alaa Minawi, Libanon.
Birds Fly Around With You är skapad av Masamichi Shimada, Japan. Han började sin bana som rörelsedesigner men har nu fokuserat på att skapa ljuskonst i många år.

Boka hotell

Om du vill njuta av dessa konstverk samt även Göteborg stad så är det inte fel att se till att boka ett hotell för ett par nätter. Här hos oss kan du hitta ett stort utbud av olika boendealternativ. Det finns allt från spa hotell till budgetvarianter. Sök runt på vår sida eller kontakta oss om du inte hittar det du söker. Om du är ute efter fler saker att göra när du ändå är i Göteborg, läs gärna våra tidigare nyheter för att hitta olika sevärdheter och events som vi rekommenderar.

Hotel Pigalle  Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2360 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img