Liseberg planerar vattenpark och upplevelsehotell

Liseberg planerar ännu mera nytt!

Liseberg planerar ännu mera nytt!

Redan under förra året, så sa kommunfullmäktige i Göteborg ja, till Lisebergs så kallade jubileumsprojekt. Detta projekt innebär att Liseberg, inför att Göteborg ska fira 400 år 2021 tänker sig bygga både en vattenpark samt ett tematiserat upplevelsehotell.

Ny attraktion

Vattenparken som Liseberg planerar är tänkt att det ska hålla öppet hela året. Hela vattenparken kommer att ha tema och man ska verkligen få en upplevelse där! Planen är att det ska finnas ett brett utbud som passar alla, både de som bor i Göteborg och turister. Yran på denna park kommer att ligga på cirka 17 000 kvadratmeter, och 2800 gäster kommer att kunna besöka den samtidigt. Det ska finnas 8 upplevelsepooler, 10 vattenrutschkanor, 10 vattenlekplatser, samt en restaurang med 400 sittplatser. Dessutom planerar man att ha relaxområden.

Nytt hotell

Även ett nytt upplevelsehotell är tänt att byggas. Det ska vara ett hotell alla som är på Lisebergsparken känner sig välkomna och det är tänkt att det ska bli ett så kallat upplevelseboenden. Hotellet ska vara på kring 30 000 kvm och det ska finnas kring 435 rum. Det ska finnas en huvudrestaurang, med 550 sittplatser, samt en temarestaurang med 250 platser och en takbistro med 150 sittplatser. Hotellet ska även innehålla en stor mötes- och eventanläggning och en mindre spa-anläggning.

Temat för både vattenparken och hotellet har planerats att vara det Ostindiska Kompaniet. Första spadtaget är tänkt att det ska tas i början av 2019.

För många är det ett måste att besöka Liseberg minst en gång per sommar. Det är något man kan förstå, eftersom det finns så mycket att göra där. Dels finns det ju gott om karuseller och andra sorters åkattraktioner där. Om det inte är vad man gillar, så finns det fina promenadstråk. Du kan testa din lycka på olika chokladhjul eller varför inte testa Spelhuset? Det går även att utmana dina vänner på 5-kamp. Sedan finns det även flera restauranger på området. Det gör att du kan äta gott och dricka gott. Vill du bara ha något snabbt så finns det med. Det finns också massa gott i form av våfflor, godis, sockervadd och så vidare. Så passa på att njuta av allt det som denna nöjespark har att erbjuda. De har öppet hela sommaren!

Boka boende

Till dess att detta nya hotell är klart, så finns det givetvis en mängd andra bra boenden i Göteborg, nära Liseberg, eller närmare stan. I år firar Liseberg dessutom 95 år och det med fyra långa premiärdagar, som startar den 28 april. Så varför inte boka in dig på ett bra hotell och var med om öppnandet av Liseberg för året. Här på vår sida hittar du en mängd bra hotell, till bra priser. Det gör att det finns ett boende som passar alla. Det spelar ingen roll om du vill ha ett billigt boende, eller du föredrar lyx. Det finns bra hotell i mellanklassen med för den delen. Det är bara att söka runt på vår sida eller så kontaktar du oss så hjälper vi dig med det du behöver.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img