Liseberg bygger vattenpark

Liseberg bygger vattenland

Liseberg bygger vattenland

Liseberg ska göra sin allra största satsning någonsin och det genom att de ska bygga en vattenpark och ett tematiserat familjehotell. Man siktar på att det ska stå klart till Lisebergs 100-årsfirande 2023. Redan i januari 2017 så gav kommunstyrelsen klartecken till detta projekt. Under hösten 2019 togs de första spadtagen för hotellet. Man vill ha en tydlig koppling till Göteborgs historia så inspiration för hotellet och vattenparken hämtas från Ostindiska Kompaniet. Nyligen så drog man igång byggandet av själva vattenlandet.

Bygget av vattenlandet startar

Nyligen så tog Lisebergs styrelse beslut och ett kontrakt skrevs med NCC. Nu ska vattenlandet börja byggas på, trots att det är en pandemi i världen. Man beräknar att vara klar om 3 år och att det ska kosta runt 1 miljard. Namnet som vattenlandet får är Oceana. Vattenparken kommer att finansieras med andra medel än de som nöjesparken normalt drar in. Tur är det, då Liseberg har fått hålla stängt under hela 2020. Oceana och hotellet kommer att inspireras av bland annat Göteborgs historia och det Ostindiska Kompaniet. Badytan kommer bli närmare 6000 kvadratmeter inomhus och 4000 kvadratmeter utomhus med ett antal olika attraktioner. Vattenparken kommer att vara 18 000 kvadratmeter stor, och rymmer sommartid 1750 gäster samtidigt för då är utedelen öppen. Övriga delar på året rymmer vattenparken 1250 gäster.

Lisebergs styrelseordförande Christer Holmgren:
– Det här är precis vad destinationen Göteborg behöver för att få igång turistnäringen igen efter coronakrisen. Vattenparken kommer att kunna ta emot en halv miljon besökare om året och generera 185 000 extra gästnätter till staden. Det kommer att ge nytt liv till en krisande bransch, säger Christer Holmgren i ett pressmeddelande.

Så här blir nya vattenparken

Total inomhusyta: 13 600 kvm
Badyta: ca 6000 kvm inomhus + ca 4 000 kvm utomhus
Antal attraktioner: 14 varav 4 större vattenattraktioner + familjeflod och vågpool samt vattenlek för olika åldrar.
Gästkapacitet: 1750 sommartid, 1250 övrig tid (beroende på väder).
Övriga ytor: Café, butik och restaurang.

Upplevelsehotell

Hotellet som började byggas under 2019 kommer bli 30 000 kvadratmeter stort och får 457 rum, restaurang med 790 sittplatser och 130 uteplatser, takbistro med 220 sittplatser och 180 uteplatser, och en ponnykarusell från 1923 i lobbyn. Namnet på hotellet blir Liseberg Grand Curiosa Hotel.

Lisebergs klassiska hotell säljs

Det klassiska hotellet på Heden har nu sålts av Liseberg och det till det kommunala fastighetsbolaget Higab. Hotellet har sålts på uppdrag av kommunstyrelsen just för att Liseberg ska bygga nytt. Summan som blev betalad låg på 312 miljoner kronor. Dessa pengar ska gå rakt in i finansieringen av det nya hotellet och deras jubileumsprojekt, där vattenlandet ingår. Liseberg fick redan 2014 uppdrag av kommunstyrelsen att sälja hotellet just för att få medel till det nya projektet. Higab uppger att verksamheten inte kommer att påverkas av köpet.

Boka hotell

Än dröjer det tills det går att boka in sig på detta nya hotell, men till dess finns det gott om många bra hotell i Göteborg. Här på vår sida hittar du flera bra boendealternativ att välja på! Du behöver bara söka runt efter det du är ute efter. Om du inte hittar det du söker eller har frågor, kontakta oss gärna.

Hotel Pigalle  Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2360 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img