Löparfest i Göteborg den 23 Maj – Lediga hotell för Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet, Halv-marathon i Göteborg
Den 23:e maj går Göteborgsvarvet av stapeln. Till ett av världens största löpararrangemang anländer och deltar ca 60 000 löpare som kommer att springa den 21097,5 meter, en halv maraton, långa banan runt Göteborg.

Tävlingarna börjar redan torsdagen den 21:a maj och inleds med StafettVarvet som är en lagtävling för 5-mannalag. För de lite yngre deltagarna, 7-13 år, finns Lilla Varvet, för de lite äldre, 14-19 år, Mellan Varvet och för de allra minsta, 0-6 år, finns Mini Varvet.

Varför inte bara vara med och delta under folkfesten? Om man inte är tränad för att springa en halvmara, kan man under tävlingsveckan, delta i Stav Varvet. Där kan man välja att gå en tuff och rask promenad i antingen 7 eller 10 km.

Fredagen den 22:a maj, dagen innan huvudvarvet, finns det också möjlighet att delta i Special Varvet, för funktionshindrade.

För att hitta till Startområdet måste man bege sig till Slottsskogsvallen. Detta ligger centralt i Göteborg och du som deltagande löpare i Göteborgsvarvet åker gratis med kollektivtrafiken den 23:e maj.

Loppet i sig kan man som åskådare följa på lite olika sätt, antingen står du i direkt anslutning till banan och ser löpare susa förbi, alternativt kan du följa löparfesten via storbilds-TV. I samband med arrangemanget finner man även liveband som spelar stämningsfull musik och även andra aktiviteter som håller humöret uppe för de, runt 200 000 åskådare, timme efter timme efter timme, tills sista löparen kommit i mål.

Så häng med till Göteborg och se staden bokstavligt talat röra på sig. Och glöm inte att boka ditt boende snarast, då rummen snabbt tar slut.

I skrivandets stund finns tillgänglighet för aktuella datum (22/5-24/5) fortfarande på Gothia Towers Hotel som ligger precis mittemot Liseberg med gångavstånd till Avenyn och Göteborgsvarvsbanan, likaså Scandic Europa med centralt läge vid Nordstan, där du kan gå upp på Älvsborgsbron och se löparna springa, eller varför inte Hotell Pigalle som ligger ett stenkast från Brunnsparken och löparfesten.

TIPS: 1 natt kan vara otillgängligt, men 2 nätter ledigt

Observera att många av hotellen strävar efter hög beläggning under perioder som denna och då kan visas som otillgängligt om man vill boka endast 1 natt istället för 2 nätter. I skrivandets stund visas t.ex. 2 hotell som lediga 1 natt från 22/5-23/5, men från för 2 nätter 22/5-24/5 så finns 7 tillgängliga hotell. Se den aktuella listan med tillgängliga hotell nedan för två nätter.

Lediga hotell i Göteborg under Göteborgsvarvet

När du hittat ett hotell, se då till att välja antal rum och antal vuxna. Nedan syns hotell med minst ett rum ledigt för 2 vuxna.

Datumet 22/5 2015 har passerats, så prova istället att söka efter lediga hotell ett annat datum.

Antalet tillgängliga hotell under Göteborgsvarvet kan variera både upp och ner, eftersom bokade hotellrum kan komma att avbokas samt att hotell bokas ända fram till resdagen av vissa besökare.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img