Kulturnatta 25 oktober

Upplev olika sorters kultur i Göteborg

Upplev olika sorters kultur i Göteborg

Den 25 oktober är det åter dags för Göteborg att hålla i Kulturnatta. Denna festival har man anordnat sedan 1990, alltså snart i 30 års tid. Denna festival beskrivs som ett slags kulturellt knytkalas där man på ett bra sätt vill marknadsföra konst- och kulturarrangemang i Göteborg. Det är en natt där hela stadens kulturella knytkalas dukas upp. Denna festival är av alla, för alla. Vem som helst får ordna en programpunkt för denna natt. Det är kvällsöppet på olika teatrar, gallerier, ateljéer, biografer och kulturhus. Festivalen arrangeras av Göteborg Stad i samarbete med det fria kulturlivet.

Programpunkter

Under Kulturnatta finns det gott om olika saker att se, uppleva eller delta i. Det är konst, mat, musik, teater, litteratur, dans, filmer, sorkshops, utställningar, föreläsningar och mycket mer. Det sker runt om i hela Göteborg.

Ett urval av programpunkterna detta år:

 • Konst i koppen
 • Valand i Botaniska
 • Archival Process Yellow
 • Taktil workshop
 • Musik i Betlehemskyrkan
 • Vernissage för manga-utställning
 • Workshop med plastflora
 • Folkdans för barn
 • Spelstuga

Hela programutbudet hittar du här. På deras hemsida så kan du stjärnmärka de programpunkter du vill se och på så vis skapa ditt eget program. Då blir det lätt för dig att veta vad som händer när.

Kulturnatta sker både utomhus och inomhus. Det är utställningar, samtal, teater, guidade visningar, ”gör det själv” och mycket mer. Tänk på att populära händelser kan vara fulla. Planera och boka i god tid. Först till kvarn gäller. Fri entré på allt.

Vem som helst kan ordna en programpunkt på Kulturnatta. Det gör att även du kan vara med, om det är så att du tycker att det du gör bidrar. Du kanske drejar, målar eller skriver? Eller vill du hålla en föreställning kanske. Det kostar inget att delta som arrangör. Men det finns inte heller något ekonomiskt stöd att få. Du finansierar själv ditt evenemang och är fullt ansvarig för allt som hör till, så som program, scen, arena och tekniska system, tillstånd med mera.

Njut av Göteborg

Göteborg är en stad som har mycket att erbjuda, det oavsett årstid. Det kan vara extra mysigt nu under hösten att ägna dig åt saker inomhus. Kanske boka ett hotell med spa, eller andra faciliteter. Det finns en hel del aktiviteter och events under hösten. Om du vill ha bra koll på vad som händer i staden, besök då våra nyheter. Där tar vi upp det mesta som händer i Göteborg.

Boka hotell

Ett bra hotell är bra att boka, oavsett om du ska vara med på Kulturnatta eller se dig om i staden. Här på vår sida finns det gott om bra hotell i en mängd olika prisklasser. Det finns allt från enkla budgetboenden till rena rama lyxhotellen. Du kan på ett enkelt sätt söka runt direkt här på vår sida. Det finns hotell både mitt i city och en bit utanför. Välj det alternativ som passar dig bäst helt enkelt. Om du inte hittar det du söker eller vill ha hjälp, tveka då inte att kontakta oss. Så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

  4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

  4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img