Kulturkalaset i Göteborg – en fest för dig?

Göteborgs kulturkalas
Matkultur och jazz, världsartister, lokala band och hip-hop, marknad och gatuteater, film och design, balett och symfoniorkester, hantverk, slöjd och litteratur.

Detta är bara ett handplock av de 1200 aktiviteter man har fri tillgång till under Kulturkalaset i Göteborg mellan den 11 och 16 augusti.

Kom och se på när olika matkulturer samsas med världsartister och lokala band i denna folkfest som hålls i Göteborg varje år.

Artister som Sanna Nilesen, Ola Salo, Linda Pira och Markus Krunegård samsas med Popical med Göteborgs Symfoniker, Timbuktu och Damn och Nils Landgren, Ida Sand och Bohuslän Big Band och många fler.

Göteborgs gator förvandlas till festplats för cirka 1,5 miljoner besökare i augusti varje år där kultur möter kultur.

Göteborgs Kulturkalas startade 2007 och tog över efter Göteborgskalaset som hade sitt sista år 2005. 2006 anordnades EM-Festen. Sedan Göteborgskalaset blev Göteborgs Kulturkalas har kostnaden minskat från 22 miljoner kronor till cirka 18-20 miljoner kronor varje år och grundtanken är att alla evenemang skall vara gratis för besökaren och att det skall finnas något för alla åldrar och smaker.

Passa på att komma ner till västkusten och var med på en av årets största folkfester som den 16 augusti avlutas med Rix FM Festival*.

Bo vartsomhelst i centrala Göteborg, hela staden är en skådeplats och involverad på ett eller annat sätt i Kulturkalaset.  Men har du svårt att välja kan vi tipsa om tre olika budget alternativ.

Spar Hotel Gårda ligger mycket centralt nära både Nya Ullevi och Liseberg. Här har du gångavstånd till det mesta och du bor i ett av de 170 gästrummen. Gratis wifi, restaurang och fitnessanläggning med bastu är några av bekvämligheterna.

Spar Hotel Gårda  Spar Hotel Gårda
Norra Kustbanegatan 15-17, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    3 stjärnor
Från 1066 SEK per natt

Boka hotell


First Hotel G ligger på centralstation mittemot Nordstan och är således extremt centralt. Bo på detta moderna hotell i ett av 300 gästrum där frukost ingår. Hotellet har egen restaurang och fitnessanläggning.

First Hotel G  First Hotel G
Nils Ericssonplatsen 4, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2248 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotel Post är en av huvudsponsorerna till Kulturkalaset och ligger central beläget mitt emot centralstationen i Göteborg. Här bor du i ett av 500 gästrum och har tillgång till inkluderad frukost, hotellets egen restaurang samt spa med olika behandlingar samt egen utomhuspool och bar.

Datumet 11/8 2015 har passerats, så prova istället att söka efter lediga hotell ett annat datum.

Varmt välkommen till Göteborgs Kulturkalas 2015!

*Mer information om Rix FM Festival kommer snart

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img