Kom och lek på nöjesparken Liseberg du också!

Liseberg Helix i Göteborg

Fotograf: David Talbot

Varje år har Liseberg en nyhet, årets heter Mechanica och är en snurrfest. På tre axlar, 30 meter upp i luften snurras du 360 grader i hög hastighet.

Och när du äntligen fått fötterna på jorden igen, kan du fortsätta att känna dig som barn på nytt och uppleva de resterande attraktionerna på Liseberg.

Liseberg fortsätter att vara Nordens största nöjespark år efter år och besökare vallfärdar hit för att varje år prova de nya attraktionerna. Förra året kom berg-och dalbanan Helix till Liseberg och det var nöjesparkens största attrakationssatsning någonsin. Det är den längsta och snabbaste berg-och dalbanan i Skandinavien och kanske också en av de bästa i världen. Och med fem berg-och dalbanor, inklusive Rabalder för de mindre, är Liseberg Nordens största nöje.

Men Liseberg har inte bara åkattraktioner som får dig att känna dig som ett barn igen, nej här finns så mycket mer att se och göra att det även passar den mest vuxna personen. Vad sägs om restauranger och caféer, konserter på Stora Scenen, Rondo med krogshower, Lisebergsteatern eller varför inte ta en danskurs på Polketten.
Sen finns det alltid de återkommande väl omtyckta Lotta på Liseberg liksom Carl-Einar Häckner med sin komiska och annorlunda trollerishow på Stora Scenen.

Och skulle det inte vara nog med en dag på Liseberg, ta två. Med Åkpasset åker man alla attraktioner och köper man Allt-i-ett ingår också inträdet. På Liseberg finns också bekvämligheter som Gästservice, Toaletter, Amningsrum, Barnvagnsuthyrning, Rullstolsuthyrning, Sjukrum och mycket mer.

Passa på att bo kvar när du ändå är här. Göteborg har ju så mycket mer att erbjuda. Men är Liseberg det primära målet kan vi rekommendera följande hotell:

Hotell Liseberg Heden som ligger i hjärtat av Göteborg med gångavstånd till Liseberg, Avenyn och Scandinavium. Hotellet är 4 stjärnigt och har bekvämligheter som inkluderad frukost, gratis wifi och platt tv på de 179 gästrummen.

Gothia Towers Hotel ligger mittemot Liseberg. Ett stort hotell med tre byggnader och en Skybar som är oemotståndlig för både Göteborgare som hotellgäster. Hotellet har ca 1150 gästrum, alla utrustade med minibar och LCD-tv. Andra bekvämligheter som finns är inkluderad frukost, spaanläggning, gratis wifi och conciergetjänster.

Och vill du skämma bort dig lite extra, prova det prisbelönta Upper House som ligger i Gothia Towers på 25e våningen. Med mirakulös utsikt och 49 smakfullt inredda rum bor du som en kung häruppe. Frukosten ingår och tack vare hotellets placering är du nere på stan i ett ögonblick.

Välkommen!

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Gothia Towers  Gothia Towers
Mässans Gata 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1732 SEK per natt

Boka hotell


Upper House  Upper House
Mässans gata 24, 25th floor, Göteborg
Nära Liseberg

    5 stjärnor
Från 2968 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img