KISS: End Of The Road World Tour – Scandinavium

Kom till Göteborg och se KISS

Kom till Göteborg och se KISS

KISS kommer till Scandinavium. De kommer att göra en spelning nästa vecka, onsdagen den 22/6. I helgen som är, så spelar de i Stockholm, på tele2 arena. Denna turné sägs vara deras sista och är en farväl turné till alla fans, som har följt dem genom åren. Bandet i sig har hållit igång i över 45 år. Under denna tid har de sålt över 100 miljoner album samt haft tusentals konserter över hela världen.


KISS är ett av de största banden och även ett av de mest ikoniska live-akterna. De valdes in i Rock Hall of Fame 2014.

Bandets historia

KiSS bildades i januari 1973. Det av Paul Stanley (gitarr), Gene Simmons (bas), Peter Criss (trummor) och Ace Frehley (gitarr). De är kända för sina målningar i ansiktet, som är olika serietidningsliknande personas: Starchild (Stanley), Demon (Simmons), Spaceman (Frehley) och Catman (Criss). Genombrottet kom i mitten av 1970-talet. De har sedan start haft spektakulära liveuppträdanden innehållande eldsprutning, blodspottning, rykande gitarrer, explosioner, svävande trumset och pyroteknik.
1982 valde både Criss och Frehley att lämna bandet, på grund av meningsskiljaktigheter. Sedan dess har det varit flera medlemsbyten, men Stanley och Simmons är kvar.
Kiss har blivit belönade med 26 certifierade album av RIAA, samt att de har sålt mer än 21 miljoner album i USA och över 100 miljoner album över hela världen. Några av gruppens mest kända låtar är “Detroit Rock City”, “I Was Made for Lovin’ You”, “Heaven’s on Fire”, “Rock and Roll All Nite”, “Strutter” och “Crazy Crazy Nights”.

Hej då till världen

När KISS släppte nyheten om sin avskedsturné ”End Of The Road World Tour” var efterfrågan efter fler konsertdatum enorm. Detta gjorde att de fick lägga till flera datum och konserter än det var tänkt från början. Om du inte såg dem på Sweden Rock Festival 2019, så kanske det är dags nu, för det är sista chansen.

Support: Johan Kihlberg’s Impera

Med till Scandinavium kommer Johan Kihlberg’s Impera som förband/support. Johan Kihlbergs Impera skapadas av den Stockholmsfödde trummisen Johan Kihlberg, som bildade bandet 2011 efter att ha arbetat i musikbranschen i över 30 år, och uppträtt med medlemmar från legendariska akter som Kiss, Thin Lizzy, Europe, Rainbow och Mötley Crüe. Efter fem Impera-släpp, inklusive originalsoundtracket till kortfilmen “The rage”, beslutade hjärnan Kihlberg att det var dags att styra in musiken i en tyngre riktning.

Boka hotell

Om du redan har en biljett till KISS eller lyckas haffa en i sista stund, se till då med att du har ett bra boende. Det finns många bra hotell samt andra boendealternativ nära Scandinavium. Du kan här på vår sida söka runt efter lämpliga alternativ. Om det är så att du inte hittar vad du söker, eller om det är så att du har några frågor, så är du välkommen att kontakta oss. Passa gärna på att stanna ett par extra dagar i Göteborg, då det finns mycket att se och göra. Du kan hitta olika aktiviteter, sevärdheter samt en massa mer genom att läsa i våra nyheter på sidan.

Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img