Kent säger adjö med hela tre spelningar i Scandinavium

Kent intar Scandinavium om några veckor. Foto: Jorma Valkonen

kent intar Scandinavium om några veckor. Foto: Jorma Valkonen

Efter 26 år tillsammans, varav nästan två decennier som Sveriges största rockband, behöver kent ingen närmare presentation. Om några veckor säger bandet tack och adjö med hela tre spelningar i Scandinavium i Göteborg.

Den 29 och 30 september samt den 1 oktober är det alltså dags för alla kent-fans att vallfärda till arenan på Valhallagatan – biljetter och mer information finns här.

Spelningarna i Göteborg är del av ett farväl fyllt av ny musik och som firas tillsammans med fansen med en avskedsturné genom hela Norden, med start i Linköping den 23 september.

 

‘Alla fester har ett avsked i sig’

kent berättar med egna ord: “Det här är inte slutet för att vi har tråkigt tillsammans eller för att vi inte vill något längre. Det här är slutet för att de bästa av alla gårdagens och morgondagens fester har ett avsked i sig. Vi ser oerhört mycket fram mot att möta er alla en sista gång på turnén i höst. Det kommer bli skitkul!”

 

Ny singel och nytt album

I mars i år gick startskottet för sista året med kent i och med nya singeln Egoist. Bandet har bjudit in till spektakulärt avskedsår; med ett sista album, Då Som Nu För Alltid som släpptes i maj, en sista turné samt en Greatest Hits-samling.

Bandets tolfte studioalbum Då Som Nu För Alltid är alltså kents sista. Arbetet med albumet påbörjades för närmare ett år sedan och spelades in i legendariska Electric Lady Studios i New York, under några veckor i november och december 2015.

 

Bo nära Scandinavium

Inomhusarenan Scandinavium ligger på Valhallagatan i stadsdelen Heden och här finns flera av våra favorithotell. Nedan listar vi några av våra favoriter. Om du vill boka eller få mer information om hotellen, inklusive tillgängliga datum, är det bara att klicka på rutan.

Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Opalen  Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 3339 SEK per natt

Boka hotell


Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Vill ni ha mer specifika rekommendationer eller om det är något ni undrar över går det jättebra att kontakta oss. Vi hjälper er gärna för att se till att ni får en oförglömlig vistelse i Göteborg!

 

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img