Julveckor på Universeum

Juliga aktiviteter i Göteborg

Juliga aktiviteter i Göteborg

Nu har julen kommit till Universeum i Göteborg. Det finns en mängd juliga programpunkter att vara med på. Dessutom finns det så klart även en massa annat att se och upptäcka på detta science center.

Saker att göra på Universum

Nu i december kan du bland annat skicka ut din önskelista i rymden. Det genom att med 240 bokstäver skriva vad det är du önskar dig. Sedan så skickas den iväg. Annars kan du hoppa bort till julbordet, på månen. Det genom att testa på det genom att studsa på en studsmatta och sedan se i en video som spelar upp i slowmotion. Då får du se hur det skulle se ut i rymden. Andra saker att upptäcka är Galaxresan, Expedition Mars, rymdkemi samt prova på att sova i en sovsäck för astronauter.
På Universeum kan du nu i jul även besöka glassfabriken. Allt som behövs för att göra glass, det är grädde, flytande kväve och så en guide som blandar ihop det. När glassen är klar får ni vara med och smaka! En annan julig aktivitet är att gissa julkryddor. Det genom att bara lukta på dem. Gissa och lär er mer om julens alla kryddor på bryggan i Vattnets väg! Ni får även smaka på glögg och pepparkakor.

Universeum har öppet 365 dagar om året mellan klockan 10-18, men på julafton stänger de klockan 15.

Smit över till Liseberg

Om du ändå befinner dig i Göteborg och på Universeum så kan du även passa på att kika in på Liseberg, som ligger rakt över från Universeum. Just nu är det Jul på Liseberg. Jul på Liseberg 2019 är öppet 15-17, 22-24 och 28-30 november samt 1, 4-8, 10-23 och 26-30 december.

Här kan du upptäcka en massa skoj, se en klassisk julsaga på isbanan, lyssna på julsånger från förr, besöka tomtefar i hans verkstad eller mysa med kaninerna då de firar jul. Längs med kvarteret Storgatan mitt i Liseberg är det gammaldags jul med julmarknad från förr. Sedan finns det även vanlig julmarknad, Lisebergs designmarknad och mycket mer. Missa inte heller ett besök i Medeltidsbyn där du kan gå på skattjakt. Är du sugen på något gott att äta så finns det julbord att boka in dig på.

En del vintervakna karuseller finns det med. Så att du kan ägna dig åt ett par härliga åk. De attraktioner som har öppet är bland annat Aerospin, Balder, Cyklonen, Farfars bil, Jukebox, Kaninresan samt många fler därtill. Du kan se alla på Lisebergs egen hemsida.

Boka hotell

Om du tänker dig att besöka Göteborg i december för att gå på Universeum eller Liseberg, se då till att boka hotell för ett par dagar. Då kan du även passa på att göra andra juliga aktiviteter i stan. Det finns en massa bra hotell att välja mellan. Här hos oss hittar du flera bra alternativ. Du kan söka fram dem på flera olika sätt. Sedan bara boka. Om du inte hittar det du söker eller om du har en fråga du vill ha svar på, kontakta då oss. SÅ ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

 

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img