Julmys i Göteborg

Julmys i Göteborg

Julmys i Göteborg

Med knappt en och en halv vecka till första advent, så kan det vara trevligt att ladda upp med lite julmys i Göteborg. Denna stad är känd för att slå på stort när det gäller allt som har med jul att göra, inte minst tack vare alla julmarknader och så klart Jul på Liseberg. Invigningen av Göteborgs julstad skedde bara för ett par dagar sedan, den 11 november. Bland annat så tände man då stadens julbelysning. I november och december kommer det även finnas en mängd julrelaterade saker att göra.

Jul på Liseberg

Att gå på Jul på Liseberg ger verkligen den rätta julkänslan. Här är det fullt med vackra juleljus, samt julmarknad med hantverk, julmat, pepparkakor, glögg och mycket mer. Tomtebyn är värt ett besök, där barnen kan njuta av en mysig vintervärld. Det finns en adventskalender, en butik med julpynt, juligt gott fika, Tomtenissar och deras verkstad och en väg leder dig till Tomtehuset med självaste Tomtefar. Jul på Liseberg slår upp sina dörrar den 19 november och håller på fram till den 30 december.

A Grand X-mas Carola och Måns

Vill du ha äkta julkänsla, missa då inte att se när två av Sveriges julälskande artister Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist sjunger julsånger tillsammans. De backas även upp av ett trettonmannaband. Deras show är den 10 december på Scandinavium.

Helen Sjöholm & Anna Stadling

Även Helen Sjöholm & Anna Stadling kommer att bjuda på ljuv julmusik. Det på Göteborgs konserthus den 22 december.

Min Sanna jul

Min Sanna jul är en julkonsert med den fantastiska Sanna Nielsen. Denna är den 20 december på Stora teatern.

Julbord med magishow

Casino Cosmopol kommer att ha fantastiska julbord mellan 1-17 december. Det kommer även hållas en magishow då Daniel Kanes bjuder på allt från eldshow till visuell magi och tankeläsning. Kvällen kryddas med soulmusik framfört av det lilla storbandet Mr. Soul & His Marshmallows.

Julmarknader

I Göteborg kommer det även att vara en hel del olika julmarknader du kan besöka. Du har bland annat Julmarknad i Nordstan den 2 december. Sedan så är det även traditionella julmarknader i de vackra Kronhusbodarna. Den 26 november är det Jul i Haga och sedan har du även julmarknad på Tjolöholm, Gunnebo julmarknad samt Jul på Bohus fästning.

Julbord

Runt om i Göteborg kommer det även att hållas julbord lite varstans, på restauranger och hotell. Du kan även boka in julbord på M/S Göteborg och få en härlig upplevelse i skärgården.

Musikhjälpen

I december kommer Musikhjälpen till Göteborg. Det kanske inte är så ”juligt”, men de samlar in pengar till välgörande ändamål så det kan vara värt att kika på dem. Glasburen kommer att stå på Kungstorget den 12 december fram till den 18 december.

Boka hotell

Om du vill känna av lite julkänsla inom kort, se då till att ta ett besök i Göteborg. När det gäller boende, så kan du här hos oss hitta en hel del bra hotell och andra boendealternativ att välja mellan. Om du vill ha hjälp, då är det bara att kontakta oss.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img