Jul på Liseberg 2021

Njut av Jul på Liseberg

Njut av Jul på Liseberg

I år är det äntligen möjligt att igen kunna gå på Liseberg i jul! Det som skiljer detta år mot andra, är att du måste förboka ditt besök. Besök i själva parken går bra att göra utan vaccinationsbevis. Men har du bokat eller köpt biljett till något evenemang på Lilla Scenen, Rondo eller Lisebergsteatern behöver du kunna visa upp ett vaccinationsbevis för att gå.
Jul på Liseberg slog upp portarna redan i slutet av november. I december är det följande öppettider: 2–5, 8–12, 15–23 och 26–30 dec.

Julens områden på Liseberg

Liseberg har tänt upp alla miljoner ljus i parken och det hela känns som en gnistrande vintersaga. Här kan du leta julklappar bland julmarknadens bodar, åka vinteröppna karuseller eller varför inte hälsa på i Kaninlandet och ge din önskelista till tomten? Redan innanför huvudentréns grindar välkomnas du av nötknäpparna. De har en magisk speldosa vid sina fötter. Inne på Liseberg hittar du även isområdet, där du kan åka skridskor, uppleva sagolika kaninäventyr, eller vara med på stans skönaste after ice. Här finns en öppen eld, samt Winterbar som serverar mat och dryck.

På Huvudstråket finns det julbodar och här kan du njuta av julstämningen på allra bästa sätt. Köp hemlagat godis, drick värmande glögg och tugga på brända mandlar.
Hos kaninerna är det fullt julstök. Det finns vinteröppna karuseller, kaninkramar samt att du även kan kolla på julens kaninföreställning Helt Perfekt! – Ett städat julstök som spelas på Kaninscenen varje dag.

I kvarteret Storgatan kan du uppleva gammaldags jul. Även här finns det gott om bodar med en massa trevliga saker!

I Hamnområdet kan du se vackra granar och julkransar samt att här finns det båtar och så klart restauranger som sprider ljuvliga dofter. På Lilla Scenen väntar intima konsertupplevelser för sittande publik när Live på Liseberg äntligen återuppstår.

Inför besöket

På Lisebergs hemsida kan du boka in ditt besök. Du väljer datum och köper din biljett direkt online. Tänk på detta:

• Stanna hemma om du har symptom på covid-19.
• Håll avstånd till andra om du inte är fullvaccinerad.
• Följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att minska smittspridningen.

Du behöver inte ett vaccinationsbevis för att besöka nöjesparken eller julborden. Din beställning hämtar du utanför entrén till parken. Det finns förköpsautomater vid Lisebergs båda entréer. Bara hämta ut, fäst åkbandet på handleden sedan är det raka vägen in i parken utan köer.

Har du beställt endast entré gäller QR-koden i din orderbekräftelse som biljett. På plats skannar du koden direkt i någon av entréerna.

Handla julklapparna på Liseberg

Lisebergs julmarknad är fylld med många bodar, där olika butiker har en massa trevliga varor de säljer. Bland annat kan du hitta inredning, surdegsbröd, lakrits, skinnprodukter och ullstrumpor. Det finns även tomtar, viltdelikatesser, korvar, sill, senap, mössor, vantar, juldekorationer, keramik, smycken, och mycket mer. I många bodar finns det även godis, bullar, kaffe, glögg, varm choklad och så vidare. Det för att avnjuta på plats. För hela listan på vilka olika produkter och olika butiker som finns med på julmarknaden, klicka här.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img