Iron Maiden till Ullevi 2020

Iron Maiden till Göteborg 2020

Iron Maiden till Göteborg 2020

Den 27 juni 2020 så kommer det legendariska rockbandet Iron Maiden till Göteborg och Ullevi. Det offentliggjordes under förmiddagen den 7/11. Framträdandet blir en del av deras ”Legacy Of The Beast Tour”. Sedan turnéstarten har de besökt 39 länder runtom i hela världen och totalt har turnén setts av nästan två miljoner människor. Specialgäster i Göteborg blir Alter Bridge och Airbourne.

Iron Maiden älskar Göteborg

Sångaren Bruce Dickinson sa i ett pressmeddelande ”Vi är väldigt förväntansfulla för att komma tillbaka till Sverige”.

Förra året gjorde de tre framträdanden i Sverige: Två under Sweden Rock festival och en på Tele 2 arena.

Göteborg besöktes senast 2016 av bandet. Iron Maiden har alltid haft en speciell relation till denna stad. Det började redan redan år 1980 när de var förband till Kiss i Scandinavium. Därefter har de återkommit gång på gång till så väl Scandinavium som Ullevi, som huvudnummer.

Bandet uppskattar inte bara att spela i Göteborg utan de gillar även Västkusten för övrigt. De har testat på en hel del så som att fiska, spela golf och fotboll här. Bruce Dickinson har sagt det att varje gång de har spelat i Göteborg så har det varit fantastiskt, att de alltid får alltid ett enormt mottagande av fansen.

Iron Maiden

Iron är ett brittiskt heavy metal-band som bildades den 25 december 1975 av Steve Harris, basist och huvudsaklig låtskrivare. Detta band är ett av de mest inflytelserika och framgångsrika någonsin inom heavy metal. De har sålt runt 100 miljoner album hittills. De har gett ut sexton studioalbum, elva livealbum, sju samlingsalbum, fyra samlingsboxar, ett antal DVD med live-inspelningar samt ett stort antal singlar.

Flera av Iron Maidens låtar handlar om historiska händelser i deras hemland England, Storbritannien. Sedan har de låtar som de baserat på filmer, böcker och folksägner, exempelvis “Children Of The Damned”, “Lord of the Flies”, “Aces High”, “The Wicker Man”, “Man on the Edge”, “The Rime of the Ancient Mariner”, “Where Eagles Dare”, “To Tame a Land” och “Alexander the Great”.

Iron Maiden har bytt medlemmar femton gånger. Sina sexton album har de spelat in med tre olika sångare, fyra olika gitarrister och två olika trummisar. Endast två av medlemmarna har varit med från början: grundaren och basisten Steve Harris och gitarristen Dave Murray. Dock är bandsättningen sedan storhetstiden på 1980-talet intakt med undantag för att Janick Gers sedan 1990 också är medlem i bandet.

Medlemmar idag är:

  • Steve Harris
  • Dave Murray
  • Bruce Dickinson
  • Adrian Smith
  • Nicko McBrain
  • Janick Gers

Då släpps biljetterna

Biljetterna till spelningen på Ullevi släpps på arrangören Live Nations hemsida på torsdag den 14/11, klockan 09.00. Så missa inte att haffa dig din biljett. Undertecknad har själv sett bandet på Sweden Rock, 2018, och det var mäktigt! Så missa inte din chans att se dem nu när de kommer till Göteborg!

Boka hotell

Givetvis ska du satsa på ett bra boende när du kommer till Göteborg för att se Iron Maiden. Här hos oss kan du hitta en mängd bra alternativ. Du kan söka runt efter hotell eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Opalen  Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 3339 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img