Inställda evenemang i Göteborg

Liseberg ställer in flera konserter

Liseberg ställer in flera konserter

Till följd av coronaviruset så är det flera saker som blir inställda i Göteborg. Bland annat så har Liseberg skjutit upp sin säsongspremiär som skulle varit den 25 april. Sedan har de även ställt in flera konserter fram till midsommar. Gothia Cup går även de ut med att de ställer in.

Liseberg skjuter upp och ställer in

Den 25 april var det tänkt att Liseberg skulle ha sin säsongspremiär. Men då det ännu är förbud mot folksamlingar på grund av corona, så har man valt att skjuta upp premiären. Nytt preliminärt öppningsdatum är istället den 16 maj. Därtill så avvaktar de med att skriva kontrakt med säsongsanställda. Nöjesparken har omkring 400 fastanställda personer, och bemannar varje år upp parken med ytterligare cirka 2 500 säsongsarbetare, inkluderat de som jobbar på Lisebergs boendeanläggningar. Men nu så avvaktar man alltså med de säsongsanställda.
I dagarna så bestämdes även att Liseberg kommer att ställa in alla sina planerade konserter fram till midsommar. De arbetar just nu med att hitta nya datum och hoppas att konserterna ska kunna genomföras längre fram. Liseberg uppger att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att bromsa smittspridningen av viruset.

Konserter som berörs

• 22 maj, Jannez, Polketten
• 29 maj, BlackJack, Polketten
• 3 juni, Perikles, Polketten
• 29 maj, Miriam Bryant, STORA SCENEN
• 5 juni, Streaplers, Polketten
• 11 juni, Joel Alme & Jakob Hellman, STORA SCENEN
• 12 juni, Lövgrens, Polketten
• 17 juni, Sounders, Polketten
• 19 juni, Framed, Polketten
• 20 juni, Chiquita, Polketten

Beslut om hur det blir med spelningarna som är planerade efter midsommar kommer att fattas i juni.

Gothia Cup ställs in

Det är nu även klart att det inte kommer bli ett Gothia Cup 2020. Turneringen ställs in på grund av coronaviruset. Turneringsledningen har haft flera samtal med Folkhälsomyndigheten och kom fram till att de ställer in sommarens turnering. Detta har aldrig tidigare hänt sedan starten 1975. Gothia Cup har alltså i 45 år i rad tagit över Göteborg en vecka i juli, men kommer nu denna sommar att ställas in helt.
Gothia Cup meddelar detta: Alla anmälda lag kan välja om de vill flytta över anmälningsavgiften till nästa års Gothia Cup och därmed redan nu säkra sin plats i turneringen 2021, eller om de vill få anmälningsavgiften återbetald. Gothia Cup mejlar alla anmälda lag med information om hur de ska gå tillväga för att meddela sitt val. Gothia Cup 2021 kommer att genomföras 18–24 juli.

Fler event kan komma att beröras

Det finns flera evenemang i Göteborg som kan komma att beröras av corona. Om det blir uppskjutet eller helt inställt återstår att se. Bland de berörda events finns bland annat Metaltown, events på Partille Arena, samt många fler. Det du kan göra är att hålla dig uppdaterad, via oss och via andra medier. Om du har bokat något i Göteborg, så kontakta arrangören för att höra hur de har tänkt sig med just det du ska åka på. Det kan vara så att de ställer in och betalar tillbaka eller att de skjuter upp och att din biljett då blir giltigt för det nya datumet.

Hotel Pigalle  Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2360 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img