I Love Musical Allstars – Ullevi

Peter Jöback är en av artisterna du får se på Ullevi i sommar

Peter Jöback är en av artisterna du får se på Ullevi i sommar

Om du är en fan av musikaler i alla dess former, då ska du inte missa I Love Musical Allstars på Ullevi den 17 juni! På scen får du se Peter Jöback, Helen Sjöholm och Tommy Körberg uppträda tillsammans och det för första gången. Sedan tidigare har I Love Musicals varit Peter Jöbacks hyllning till denna genre. Nu så kommer den i ett ännu större format än vad den har varit tidigare! Utöver Peter Jöback, Helen Sjöholm och Tommy Körberg så deltar även en 40-mannaorkester, nämligen Stockholm Sinfonietta, en ensemble med dansare och sångare samt gästande stjärnsolister från West End och Broadway!

Många av låtarna som kommer att sjungas är självklara, men det är Peter Jöback som stått för urvalet. Bland hans egna favoriter finns ”Cabaret”, ”Chess” och ”West side story”. Alla sångnummer kommer att varvas med lite mellanprat där artisterna kommer introducera berättelsen bakom musikalen eller återge minnen de själva har kring den specifika musikalen.

Om de tre stora artisterna

Peter Jöback föddes 1971 i Stockholm, men härstammar från Värmland, där han tillbringade många somrar som barn. Han utbildade sig på Adolf Fredriks musikskola och Södra Latin, Stockholm. 1989 vann han en talangtävling då han sjöng Anthem från musikalen Chess. Året därpå medverkade han i melodifestivalen, men kom på näst sista plats. Genombrottet för Jöback kom när han fick rollen som Robert i ”Kristina från Duvemåla”. Med låten ”guldet blev till sand” kom han att ligga 110 veckor på Svensktoppen.

Helen Sjöholm föddes 1970 i Sundsvall. Redan i tidig ålder började hon att sjunga i kör. I Slutet av 1980-talet var hon med i en sånggrupp som kallades Just for Fun. Hon var även med i flera olika musikaler, så som West Side Story och Trollkarlen från Oz, i sin hemstad. Helen sökte rollen som Kristina, när ”Kristina från Duvemåla” skulle sättas upp, och hon fick rollen av alla tusen sökanden! Efter det har Helen fortsatt att inneha stora kvinnliga huvudroller i olika musikaler. Hon är även medlem i Benny Anderssons Orkester, samt att hon medverkat i ett par filmer.

Tommy Körberg föddes 1948 i Västerbotten.  Tommy debuterade redan vid 5 års ålder i Ronneby på det så kallade Brunsskvittret. Han sjöng då Torparevisan. För det fick han ett par askar Tutti-Frutt. Sedan dess har ersättningen ökat! Körberg fortsatte sin sångkarriär med att sjunga i en manskör i Ronneby och sedan efter skolan bildade han gruppen Bootleggers. De hete senare Maniacs. Under 70-talet lämnade Körberg popmusiken bakom sig och började experimentera med olika musikstilar, bland annat jazzrock. Under 80 och 90-talet etablerade sig Tommy som musikalartist. Han har bland annat medverkat i Les Misérables, Sound of Music med många fler. Han har även medverkat i Melodifestivalen och 1988 vann han, med låten Stad i Ljus.

Boka hotell med oss

Om du redan har köpt din biljett till denna fantastiska musikalafton, eller planerar att köpa en från Live Nation, så är det en god idé att även boka boende. Här hos oss hittar du hotell i olika prisklasser. Sök på vår sida, eller kontakta oss om du behöver hjälp.

 

 

Clarion Collection Hotel Odin  Clarion Collection Hotel Odin
Odinsgatan 6, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1565 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Crown  Scandic Crown
Polhemsplatsen 3, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1795 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img