Höstlov och halloween i Göteborg

Fira halloween i Göteborg

Fira halloween i Göteborg

Halloween och höstlovet infaller runt samma tid varje år och skolorna i Göteborg har stängt vecka 44. Det finns lite olika aktiviteter i stan för barnen att upptäcka under höstlovet och halloween. I år är dock ett annorlunda år i och med covid-19. Det gör att du måste förboka vissa sakker. Liseberg är ju tyvärr stängt i år, men det finns en del aktiviteter att göra ändå.

Aktiviteter att göra

Universeum är perfekt att besöka under höstlovet. Mellan 24 oktober och 1 november så har de flera aktiviteter så som att leta efter den gyllene pumpan, jämföra hjärnor med varandra och mycket mer. Antalet besökare är begränsat.

Passa på att besöka Aeromuseum. Här kan du vandra i den underjordiska berghangaren från 1950-talet. Området är 22 000 kvadratmeter stort. Det byggdes för att skydda flygvapnets jaktplan mot kärnvapen. Under höstlovet sker det aktiviteter så som spiontema i skaparverkstaden, gå med på hemliga specialguidningar, Teckningstävling – rita hur en spion ser ut och mýcket mer.

Under höstlovet har Världskulturmuseerna tema döden eller Dia de muertos som det heter på spanska – de dödas dag. Kom och pyssla med skelett, lyktor och masker. Det blir även pinjataworkshop och varje dag visas filmen, COCO.

Trädgårdsföreningen har ett fåtal aktiviteter så som parkbingo mellan 26/10-8/11. Ni hämtar en bricka Växthuset och spela bingo i parken. Annars kan ett besök på Göteborgs konstmuseum vara trevligt. Höstlovet går i sagans tecken.

Maritiman öppnar upp ett par dagar under höstlovet. Ni måste boka eventet för att bli garanterade plats.

Alfons Åbergs Kulturhus lovar höstlov med MysRys! I år blir det högläsning, teater, experiment. Ni måste boka före på grund av covid-19.

Liseberg må ha stängt, men de öppnar upp sitt spelhus under höstlovet. Det under 24-29 oktober klockan 11-20, 30-31 oktober klockan 11-21 och 1 november klockan 11-18. Där har ni tre våningar med arkadspel, flipper och airhockey – och för 250 kronor kan du spela så mycket du vill.

På Escape House i Göteborg kan ni testa på att lösa mordgåtor eller rym ur fängelsecellen. Detta är öppet året om, men passar ju perfekt som aktivitet nu under halloween.

Ett ställe att besöka annars är Göteborgs Naturhistoriska museum. Där skapas historier detta höstlov. Dels så pågår en tipspromenad under perioden 24 oktober till 1 november, med tema Årstider i oktober, samt att alla besökare får möjligheten att skapa ett eget museidjur av återbruksmaterial den 24-25 oktober. Och hela veckan efter är det dags för museets stora ledtrådsjakt, där det gäller att hitta rätt djur.

Boka hotell

Om du vill tillbringa höstlovet eller halloween i Göteborg, se då till att boka hotell! Här på vår sida finns det många bra boendealternativ att välja mellan. Du kan söka runt på egen hand här på vår sida efter det som passar just dig. Du kanske vill satsa på lyxigt boende, eller föredrar du mer budget? Oavsett så finns det mesta! Om du inte hittar det du söker kontakta oss gärna, så hjälper vi dig. Vi kan även svara på dina frågor om de olika hotellen.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img