Höst och vinter 2022

Besök Göteborg i höst och vinter

Besök Göteborg i höst och vinter

Funderar du på vad det kan finnas att hitta på under de månader som är kvar av året 2022? Under oktober, november och december så finns det en hel del du kan hitta på! Här nedan kan du läsa mer om en del av dessa aktiviteter.

Oktober – musik, höstmys och Halloweenstämning

Oktober bjuder bland annat på musik. Den 13 oktober är det Scandinaviums tur att få besök av ett legendariskt band, när The Cure gör ett stopp i Göteborg under turnén Cure Tour Euro 22. Denna arena får även besök av Crossroads som är en unik föreställning med fyra av Sveriges mest omtyckta musikalartister. De framför kända rockklassiker tillsammans med orkestern Stockholm Concert Orchestra.

Ingen höst utan Halloween på Liseberg! Det startade 2015 och har sedan dess varit en del av höjdpunkterna varje år. Det är inte fel att besöka Göteborg i månadsskiftet oktober/november och njuta av en spöklikt pyntad park, godisregn, skrämmande skräckhus och hisnande åkturer. Även Universeum bjuder in till rysliga aktiviteter under en hel vecka.
Universeum vill inte vara sämre, och bjuder också in till rysliga aktiviteter och fasansfulla upptäckter under en hel vecka.

November – ölfest, Cats och Timbuktu

Det finns ingen direkt oktoberfest här i stan, men det finns en novemberfest, med nästan samma tema. Det är västkustbryggeriet All in Brewing som har ölfestival på Elite Park Avenue under två dagar. Det med hantverksöl, vällagad mat och spännande nyheter på programmet.

Gillar du musikal? Då kan du få ditt lyste mättat eftersom att succémusikalen Cats kommer till Scandinavium två kvällar i rad. På scen så kommer det att vara en Londonbaserad trupp med hyllade musikalveteranen Gunilla Backman i stjärnrollen som Grizabella.

Timbuktu, eller Jason Diakité som han heter egentligen har släppt en bok. Den heter En droppe midnatt 2016. Boken är en gripande kartläggning av artistens identitet, tillhörighet och familjehistoria och nu har den även blivit teater! Missa inte föreställningen A drop of Midnight den 23 november på Lorensbergsteatern.

December – gnistrande julstämning på Liseberg och i hela stan

Göteborg är helt perfekt att vara i under december månad. Det är en magisk tid då det blir en julstad utan dess like. I staden kommer det finnas magisk körsång, myllrande julmarknader och en härlig julstämning under hela december. Missa inte ett besök på Liseberg, som har Sveriges största julmarknad samt en massa mer! Göteborg erbjuder även traditionsenliga Luciatåg, dignande julbord, skimrande juleljus, julshopping och julkonserter som passar för alla smaker.

Boka hotell

Oavsett om du ska besöka Göteborg i oktober, i november eller i december så kan det ju vara bra att ha ett passande boende. Här på vår sida kan du hitta en mängd olika hotell samt även andra typer av boenden. Kanske ett spa hotell är något du vill passa på att boka, så att du kan kombinera din vistelse med sköna behandlingar?

Du kan söka runt efter olika alternativ och sedan boka. Om du inte hittar vad du söker, eller behöver hjälp, kontakta oss gärna. Vi svarar så snart vi bara kan!

Hotel Pigalle  Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2360 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img