Hitta på kul saker med barnen

Är du med din familj och dina barn i Göteborg så finns det en hel del saker att hitta på. Det är inte bara Liseberg som funkar, utan denna stad har även annat smått och gott att erbjuda! Många av dessa platser och aktiviteter uppskattas även av de vuxna!

Aktiviteter och saker att göra

Universeum är en fantastisk plats att besöka. Här är det hela sju våningar med en mängd spännande saker som de flesta gillar att upptäcka. Det är allt från att titta på hajar i akvariehallen, se hur det ser ut i rymden, ta en promenad i regnskogen till att leka på lekplatsen. Universeum är även nordens största science center och det går att vara med och experimentera.

Världskulturmuseet har ett härligt utbud. För de minsta finns bland annat sång, dans, pyssel och mycket mer. Det är även disco, utställningar, och mycket mer.

Sjöfartsmuseet är ett annat spännande ställe. Om ni tar er till våning tre, så kan ni utforska livet under, över och vid vattenytan. Det går även att vara kapten för en dag. På detta museum finns det även ett lekrum.

Om ni gillar Alfons Åberg, så ska ni besöka Alfons Kulturhus. Där går det att läsa böckerna, så väl som att vistas i de miljöer man känner igen från böckerna.

Om ni vill bada och plaska omkring så finns det flera platser att göra det på. Ett är Åby badet. Det ligger lite utanför centrum. Här finns det bad, rutschkanor, och en djungellagun. Vill ni ha lite mer äventyrsbad, bege er till Lerum, som har ett vattenpalats. Där finns det med olika rutschkanor, pool utomhus, gejsrar, vattenfall och mycket mer.

Utöver alla dessa saker vi skrivit om, så finns det så klart en massa mer som du kan hitta på med barnen i denna stad. Mycket beror ju även på vad det är ni gillar att göra. Fråga barnen vad de själva känner att de vill hitta på när de är här.

Upplev Göteborg året om

Universeum är en av alla roliga saker att hitta på!

Universeum är en av alla roliga saker att hitta på!

Göteborg går att åka till oavsett om det är vinter eller sommar. Det finns både utomhusaktiviteter och inomhusaktiviteter. Vi har valt att nämna flera av de som går att besöka när det är lite sämre väder, eftersom vi nu är i januari månad. Dock är det inte fel att även besöka dessa på sommaren om det är en regnig dag.

Boka boende med oss

Om ni har planer att stanna i Göteborg för ett par dagar är det bra att boka ett bra boende. Här på vår sida har vi en mängd olika alternativ. Sök fram efter vad de heter, eller kolla efter hotell per stadsdel. Det finns flera hotell som är barnvänliga och passar bra för familjen. Det är även så att det finns hotell i alla prisklasser! Ni kan även kontakta oss och be om hjälp eller ställa frågor om ni behöver.

Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img