Hellström, Springsteen och Way out West gör Göteborgs musiksommar glödhet

Festivalen Way out West i Göteborg firar 10-årsjubileum

Festivalen Way out West i Göteborg firar 10-årsjubileum i år

Brittisk musikpress har redan utsett Europas bästa musikfestivaler 2016. Göteborg finns med på listan vilket bådar för en fantastisk musiksommar som också ger stor uppmärksamhet för staden.

Medan Håkan Hellström dubblar med två konserter på Ullevi i början på juni och Bruce Springsteen tripplar i slutet av samma månad så rullar Way out West ut gröna mattan i stadens största park i augusti. Biljetter säljer slut direkt och suget efter musikupplevelser är enormt.

Om Ullevi är alla arenakonserters moder i Norden så är Slottsskogen dess okynniga lillasyster. Bakom finns också familjen av stora och små scener på allt från klubbar till teatrar och Liseberg. Alla är viktiga för Göteborg som musikstad.

 

Way out West får internationell uppmärksamhet

Men internationellt så spelar Way out West i en egen division när det gäller att nå uppmärksamhet. I år firar festivalen 10-årsjubileum och lika länge har Göteborg & Co, som marknadsför och medverkar i utvecklingen av Göteborg som turist-, evenemangs-, och mötesstad, samarbetat med arrangörerna för att locka fler besökare till staden.

Det har gjort att Way out West numera är ett av musikstadens Göteborg starkaste varumärken utomlands. Det visar inte minst uppmärksamheten i brittisk musikpress och bloggar.

Här är ett axplock från de senaste veckorna:

 

1. ”The best European festivals to book in 2016”

Årets coolaste festivaler kräver varken gummistövlar eller tält, skriver Grazia och rekommenderar fem europeiska festivaler som man kan kombinera med ett city-break. WoW är en av dem och magasinet utnämner Göteborg till Sveriges nya ”hotspot”.

 

2. ”From Biarritz to Havana, the new flight routes and hot travel destinations”

I Stylist samsas Göteborg som resmål med Lima, Havanna, San José och Biarritz. Det är enklare än nånsin att ta sig hit eftersom både British Airways och Norwegian har ökat antalet avgångar. Way out West är en av reseanledningarna.

 

3. ”4 young globetrotters share their travel hacks for 2016”

Här är det fyra unga resvana som ger sina favorittips. Alice Tate lovprisar Göteborg som hon besökte under Way out West i fjol: ”It was my favorite trip this year… Try the local street food – fried herring and mash – we had it for every meal.”

 

4. “HAIM, The Kills, James Bay for Way out West”

Att finnas med när olika medier gör sina listor eller tipsar om vilka artister som kommer är mycket viktigt. Bruset är enormt men WoW har hög trovärdighet och är kända för att ha bra artister.

 

5. ”Six things we learned at Way out West 2015”

Jodå, man kan lära sig och förstå nya saker på musikfestivaler. Här har reportern dragit några slutsatser efter förra årets festival. En av dem är att stadsfestivaler är en god idé.

 

 

 

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img