Härliga badplatser i Göteborgsområdet

Delsjön erbjuder bad

Delsjön erbjuder bad

Även om sommaren har haft både regn och sol så har det de senaste varit rätt bra väder, med rätt höga temperaturer. Då är det inte fel att åka och bada. I Göteborg med omnejd finns det många trevliga badplatser. Dels går det att bada i havet, så klart, västkuststad som det är, men det finns även en mängd härliga insjöar. Här kommer ett axplock av dem.

Längs kusten och havet

Ett mycket trevligt ställe är Smitten eller Smithska udden som det egentligen heter. Det är klippor som gäller, men det finns badstegar utplacerade. Det finns även ett specifikt område i närheten med nakenbad om man vill det.
Näsets badplats är ett annat trevligt ställe, som är mycket populärt hos barnfamiljer.
Askimsbadet, ligger som namnet talar om i Askim och är en långgrund badstrand perfekt för barnfamiljer. Längre bort ligger campingen som tillhör Liseberg. Här finns glasskiosk, toaletter, bollsporter och även möjlighet till vind- och kitesurfing.
Stora och lilla Amundön är trevligt att besöka, dels för bad, dels för en utflykt eller om ni gillar att vandra.
Sen finns det många trevliga öar i södra skärgården så som Brännö, Galterö, Styrsö och Vrångö så väl som norra skärgården med öar som Öckerö, Hönö, Hälsö och Björkö. Det är inte fel att ta en hel dag på en av dessa öar, inte bara för sol och bad, utan även för upptäcktsfärd.

Insjöar

I Mölndal finns dels Horsikabadet, dels Stensjön. Horsikabadet är en barnvänlig badplats med brygga. Från parkeringen är det ungefär 3–500 meter att gå. Stensjön är en badplats med brygga längs strandpromenaden, eller liten strand längre bort mot Gunnebo slott och trädgårdar.
Norra Långevattnet är en sjö som ligger centralt mellan Delsjön i Göteborg och Stensjön i Mölndal och är även det badvänligt. Sedan har ni även Södra Långevattnet, samt Rådasjön även dessa i Mölndal.
Andra trevliga insjöar att bada i är Delsjön, Härlanda tjärn och Sisjön. Sedan finns det även andra insjöar i Göteborgområdet som till exempelvis Mjörn mot Alingsås, Aspen och Härsjön vid Lerum, Kåsjön i Partille och alla sjöar i Vättlefjäll i Angered.

Njut av Göteborg

Om du är här en dag då det inte är särskilt badvänligt väder, så har staden en mängd andra saker att erbjuda. Det finns många aktiviteter att företa dig inomhus. Tänk bara på att hålla avståndet, så här nu i corona-tider. Om du kollar in våra tidigare nyheter så hittar du en mängd inspiration och information om olika saker att se och göra i Göteborg.

Boka hotell

Om du ska stanna i Göteborg ett par dagar så är det inte fel att satsa på ett riktigt bra hotell. Det finns dels en massa boendealternativ mitt i stan, så väl som det även finns hotell, vandrarhem och campingar runt om och strax utanför. Du kan enkelt söka fram olika alternativ här via vår sida. Sedan är det bara att boka det som passar dig. Om du har några frågor eller behöver hjälp, tveka inte att kontakta oss.

 

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img