Härlig folkfest när North Sea Tall Ships Regatta kommer till Frihamnen i Göteborg

North Sea Tall Ships Regatta tar över Frihamnen. Foto: STI - Valery Vasilevskiy/Göteborg & Co

North Sea Tall Ships Regatta tar över Frihamnen. Foto: STI – Valery Vasilevskiy/Göteborg & Co

Det blir en fyra dagar lång folkfest 3 – 6 september med fri entré i Frihamnen när North Sea Tall Ships Regatta, med hela 19 fartyg och 800 besättningsmän, kommer till Göteborg.

Regattan med klassiska segelfartyg startar i Blyth, Storbritannien den 29 augusti och avslutas i Göteborg den 3 september. De deltagande skutorna ligger sedan förtöjda i Frihamnen där allmänheten kan kliva ombord. Det är gratis inträde till evenemangsområdet som också erbjuder en rad publikaktiviteter och scenframträdanden.

 

“Härlig folkfest”

– Vi är stolta över att Göteborg tar emot ytterligare ett stort internationellt seglingsevenemang. Det kommer att firas med en härlig folkfest i Frihamnen med vackra fartyg som inte bara lockar de som är seglingsintresserade sedan tidigare. Programmet erbjuder något för alla besökare, säger Anki Sande, Chef för Evenemangsproduktion på Göteborg & Co som arrangerar North Sea Tall Ships Regatta Göteborg.

I programmet ingår bland mycket annat barnteater med Alfons Åbergs Kulturhus, Allsång med Harald Treutiger, sjömanssånger med Kraken Shanty Band, aktiviteter med Försvarsmakten, drakflygning, en tävling i scenframträdanden mellan besättningarna, musikunderhållning, salsafest, fyrverkerier, besättningsparad i centrum och en stor avslutning med fartygsparaden Parade of Sail.

Läs programmet här: www.tallshipsgothenburg2016.com/program/

 

Representanter från alla Göteborgs stadsdelar

Bakom Tall Ships Regatta står välgörenhetsorganisationen Sail Training International som genom seglingsutbildning vill skapa kontakter mellan unga människor, oberoende av nationalitet, kultur, kön eller social bakgrund. En majoritet av deltagarna är unga trainees, med eller utan tidigare seglingserfarenhet.

Över 60 trainees i åldrarna 15-25 från runt om i Sverige har valts ut för att delta i regattan och bland de rekryterade ungdomarna finns representanter från alla Göteborgs stadsdelar.

Göteborg har varit värd för Tall Ships-evenemang fyra gånger tidigare; 1968, 1978, 1986 och 1997.

Genom appen Yellow Brick kan man följa båtarnas väg till Göteborg.

 

Bo bekvämt nära Frihamnen

Vi på HotellGöteborg har förstås flera favoriter att rekommendera nära Frihamnen. Om du vill boka eller få mer information om hotellen, inklusive tillgängliga datum, är det bara att klicka på rutan. Självklart går det också jättebra att kontakta oss här för tips och rekommendationer.

 

Det finns tyvärr inga lediga hotell i just nu.
Hotel Opera  Hotel Opera
Nils Ericsonsgatan 23, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1138 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img