Gothia Tower får ett fjärde torn

Gothia Towers får ett fjärde torn

Gothia Towers får ett fjärde torn

Gothia Towers är ett fyrstjärnigt hotell i centrala Göteborg och ett av Europas största med 1200 rum. De har länge planerat att bygga ut och hade i november 2018 en arkitekttävling för ett fjärde torn. De som vann denna var den svenska arkitektbyrån Tham & Videgård. Totalt kommer Svenska Mässan och Gothia Towers efter byggnationen kunna erbjuda cirka 1.600 hotellrum, vilket gör det till ett av Europas största hotell. Det nya tornet kommer inte vara i samma stil som de tre andra utan den kommer vara påtagligt högre. Den har döpts till +One. +One inkluderar en helt ny välkomnande entré som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Ett 140 meter högt torn

Det nya tornet är tänkt att det ska bli 140 meter högt och vara 30 000 kvm stort. Det mesta av tornet ska bli hotell. Sedan planerar man även för kontorsytor i den nya byggnaden där det även blir en ny stor entré, reception, mötesytor och restaurang. De tre våningarna högst upp ska innehålla restaurang, event- och mötesytor. Sedan ska detta fjärde torn även ha en direkt tillgång till den station som byggs vid Korsvägen i samband med att Västlänken byggs. En av uppgångarna kommer upp i entréplanet. Man räknar med att bygget kommer att kosta runt 1,5 miljarder till 2 miljarder kronor. Tanken är att tornet ska stå klart runt 2025-2026.

Fyra höghus:
+One
140 meter
40 våningar
Torn 1
West tower
77 meter
24 våningar
Torn 2
Crown tower
82 meter
25 våningar
Torn 3
East tower
100 meter
29 våningar

Utdrag ur motiveringen till att den svenska arkitektbyrån Tham & Videgård vann;
”Förslaget har fångat Svenska Mässans själ och kärlek till Göteborg som festlig mötesplats. Bedömningsgruppen delar Tham & Videgårds stadsbyggnadsanalys som beskriver mötet mellan staden och tornet i en skala som stämmer med Göteborg. Det blir som helhet ett nytt gränssnitt mellan staden och mötesplatsen, och ett tydligt landmärke i staden. Förslaget uppvisar bäst måluppfyllelse avseende arkitektonisk gestaltning, flödeshantering och utblick mot staden. Förslaget skapar förutsättningar för en öppen, spännande och stimulerande miljö som integreras i Svenska Mässans verksamhet, där matupplevelser, kultur och evenemang blandas med möten och mässor runt om i hela anläggningen.”

Njut av de tre andra tornen så länge

Fram tills att det fjärde tornet är klart, så går det så klart att boka in dig och bo på Gothia Towers redan nu. Hotellet har många rum att välja på samt flera bekvämligheter. Bland annat ett spa, som heter Upper House Spa. Där kan du få djupmassage, klassisk massage, ansiktsbehandlingar och kroppsskrubb. Det finns även en en bastu, bubbelpool, en ångbastu och turkiskt bad/hamam. Alla rum har även de flera olika bekvämligheter. Gothia Towers har även flera trevliga restauranger. Bland annat Heaven 23, Ristoria, West Coast, Twentyfourseven och Upper House Dining. Om du är intresserad av att boka in dig på detta hotell så kan du göra det här på vår sida. Vi har även flera andra bra boendealternativ. Om du vill veta mer, eller har frågor, kontakta oss då.

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Opalen  Scandic Opalen
Engelbrektsgatan 73, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 3339 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img