Det kokar i Göteborg mellan den 12-18 Juli – Gothia Cup intar staden

Gothia cup fotboll i Göteborg, invigning
Varje år, mitt under den svenska sommaren, kommer tusentals barn och ungdomar till Göteborg för att dela samma sak. Sin passion för fotboll. Under nästan en hel vecka förvandlas staden till en kokande kittel med fotbollslag från hela världens hörn. De är alla här av samma anledning, att vinna Gothia cup pokalen.

Varje år deltar ca 1650 lag från sammanlagt 80 nationer.

I 41 år har turneringen samlat folk världen över för att delta i denna folkfest som har fotboll och gemenskap som gemensam nämnare. Barn och ungdomar samlas och spelar fotboll, och den kan vara av mycket underhållande och hög klass.

Här bryr man sig inte om ålder, hudfärg, politik eller religion, nej, här står fotbollen i centrum för dessa fartfyllda dagar.
Fyra kommuner i och runtom Göteborg delar på matchanläggningarna för pojkar och flickor i åldrarna 11-18 år

Gothia har genom tiderna varit med och format dagens fotbollsproffs. Vad sägs om spelare som Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Caroline Seger, Therese Sjögran och Tobias Hysén – alla har varit med, likaså några av de internationella proffsen som Xabi Alonso, Júlio Baptista och Alan Shearer.

Vare sig man är barn, ungdom eller vuxen spelar ingen roll, Gothia Cup är ett utmärkt event man kan samlas runt. Oavsett om man är på Heden för att titta på en skön match i sommarsolen innan man går ut och äter en bit mat på Avenyn, eller en dag ute på Kviberg med en picknickfilt, så kan man, varje dag under Gothia, alltid se en fotbollsmatch, som också oftast är kostnadsfri.

Ett tips! Om man är i Göteborg för att titta på Gothia men ändå vill hinna gå på Liseberg men helst skulle undvika de långa köerna, gå samma dag som Gothia Opening Ceremony, då samlas alla spelare, ledare, funktionärer och många lokala göteborgare inne på Nya Ullevi för invigningen av Gothia Cup, med en nästintill OS liknande tillställning så förstår vi dock om man kanske inte vill missa den heller?! Liseberg finns ju kvar, och likaså Göteborg, så det går ju alltid bra att komma tillbaka en annan gång.

››Här kan du boka biljetter hos Ticnet till Gothia Cup invigningen

Lediga hotell i Göteborg under Gothia-cup

När du hittat ett hotell, se då till att välja antal rum och antal vuxna. Nedan syns hotell med minst ett rum ledigt för 2 vuxna.

Datumet 12/7 2015 har passerats, så prova istället att söka efter lediga hotell ett annat datum.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img