Gothenburg Culture Festival

Kom till Göteborg på festival

Kom till Göteborg på festival

Snart är det dags för Gothenburg Culture Festival, som tidigare var mer känt för att heta Kulturkalaset. Datumet för i år är 6-11 augusti. Det är en hel vecka med olika typer av kulturupplevelser som är för alla och det med flera internationella inslag. Det är runt 700 programpunkter som fördelas på runt 30 olika festivalplatser. Festivalen är öppen för alla och det är dessutom gratis. Festivalen kommer hållas i samband med European Choir Games. Årets festivaltema är röst och musik. Hotellet, det bokar du med oss.

Vad händer på festivalen?

Under festivalen händer det en hel del saker. Det är kulturupplevelser, mat, möten, musik och en massa mer.

Här är några av de centrala platserna i årets festival:

Kungstorget – festivalens huvudscen där de största artisterna uppträder. Krögarna flyttas från Kungstorget till Basargatan längs vattnet, tillsammans med alla andra matförsäljare.

Trädgårdsföreningen – barnens område på dagtid, under det nya namnet ”GCF Young”, med massor av aktiviteter och uppträdanden. På kvällen riktar sig scenen i cirkustältet till ungdomar och vuxna.

Bältespännarparken och området runt Stora Teatern – aktivitetsområde med info-tält, scen, matförsäljning, bakluckeloppis och utställare, bland annat Jubileumspaviljongen – Göteborgs 400-årsjubileum och Green Corner.

Götaplatsen – festivalplats med aktiviteter och actionsporter, men utan scen i år.

Gustav Adolfs Torg – internationell matmarknad.

Kungstorget, Basargatan och Gustav Adolfs Torg har öppet alla dagar medan Bältespännarparken och Trädgårdsföreningen har öppet tisdag till lördag. Övriga festivalplatser varierar och Liseberg är inte med i år.

Denna festival är en av Nordens största kulturfestivaler. Då temat är röst och musik, eller det lite mer internationella Voice & Music märks en hel del inte minst genom att det är ett samarbete med European Choir Games, en körtävling och festival som 3–10 augusti lockar tusentals körsångare från hela världen till Göteborg.

När det gäller det övriga musikutbudet finns RIX FM-festival med i år. Bland artisterna ser vi exempelvis Liamoo, Hanna Ferm, Ava Max och Bishara. På Kajskjul 8 blir det dansbandsfest med Mule Skinner Band, Framed & Martin Nilsson och Bhonus.

Årets arabiska superstjärna är den libanesisk/egyptiska sångerskan och filmstjärnan Haifa Webe. Hon uppträder på Kungstorget den 10 augusti, eftersom scenen vid Götaplatsen har tagits bort i år.

De som gillar lite hårdare musik kan besöka Kungstorget redan den 8 augusti då göteborgarna Dark Tranquillity levererar sin melodiska dödsmetal.

Trädgårdsföreningen blir, barnens festivalplats så som det varit tidigare. Området har fått namnet GCF Young där det bjuds på bland annat varieté, nycirkus och segling i Vallgraven.

Satsningen på klimat och minskat matsvinn, Green Corner, är något vi åter igen kommer se i år. Precis som den internationella matmarknaden på Gustaf Adolfs torg. Nytt för i år är en satsning på lokala bryggerier.

För hela programmet som är under veckan, besök festivalens hemsida här.

Boka hotell

Om du vill komma till Göteborg under denna vecka med trevligheter så är det bra att ha ett hotell att stanna över på. Här på vår sida har du en massa olika boendealternativ att välja mellan. Du kan söka runt efter dem på flera sätt. Du kan hitta allt från budget till lyx. Om du inte hittar det du söker så kan du kontakta oss.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img