Göteborgs Kulturkalas, 16–20 augusti

Besök Kulturkalaset!

Besök Kulturkalaset!

Nu är det inte långt kvar innan Göteborgs gator och torg blir omvandlade till festplatser, med ett stort utbud av olika kulturella ting. Njut av opera, konst, musik, teater, karneval, litteratur, film och mycket mer. Göteborgs Kulturkalas hålls mellan 16 augusti och 20 augusti och det är öppet och gratis för alla! Detta kalas har varit i augusti varje år, sedan 2007. Första året omfattades av 650 programpunkter, i år är det 1200!

Programpunkter

Det går så klart inte att lista alla punkter på programmet, utan vill du läsa hela, så kan du besöka Göteborgs Kulturkalas officiella hemsida. Dock kan vi ta upp ett par av de saker som kommer att ske under dessa härliga dagar!

Redan på tisdagen, den 15 augusti, så tjuvstartar kalaset med att Linda Olsson uppträder, hon är en hyllad sångerska och cellist.

Under onsdagen den 16 augusti, så har du möjlighet att se på olika utställningar. Bland annat romska traditionella dräkter, 1700-talets Göteborg och Göteborgs födelse. Denna dagen bjuder även på musik, internationell matmarknad, konstquiz, boule,och tävlingar.

Torsdagen 17 augusti så kan du njuta av churros, glass eller thailändsk mat på Trädgårdsföreningen. Du kan även se en mängd olika utställningar, vara med på högläsning av Alfons Åberg eller Harry Potter. Torsdagen erbjuder även rullande konserthus, rista sin egen runamulett, teater, varieté, musik, allsång, vandringar och mycket mer,

Fredagen 18 augusti så finns det åter igen flera utställningar att besöka. Du kan testa på rollspel, brädspel, figurspel med Spelets Hus, upptäcka konst på Konstmuseet, besöka design- och konsthantverksmarknad, äta gott på Kungstorget och mycket mer!

Lördagen den 19 augusti kan du lyssna på pianofestival eller på forskare som presenterar vad de kommit fram till. Andra aktiviteter är att lära sig att koda, eller teckna med stubintråd. Det finns även teater och dans, samt barndans, och en färgsprakande cosplayshow med tävling. Missa inte heller olika uppvisningar av olika slag runt om i stan.

Söndag 20 augusti, så finns det många barnaktiviteter, som rita, måla, läsa, familjeföreställningar och annat. Denna dag kan du även prova på meditation, besöka Kronhuset, gå på en dramatiserad vandring, eller vara med på Hammarkullekarnevalen på Avenyn.

Platser att besöka

I stort sett hela Göteborg är med när det är Kulturkalas. Det är aktiviteter med mera i bland annat Bältesspännarparken, Basargatan, Biograf Göta, Brewhouse, Brunnsparken, Clarion Hotel Post, Drottningtorget, Götaplatsen, Domkyrkan, konserthuset, konsthallen, museet, Göteborgsoperan, Gustav Adolfs Torg, Kungsportsplatsen, Liseberg, Nordstan, Trädgårdsföreningen, Valand och så klar på en massa andra platser!

För mer bra tips, se till att kolla in våra tidigare nyheter. Där skriver vi varje vecka om det mesta i Göteborg.

Boka ditt boende med oss

Om du har planer på att besöka Göteborg under dessa dagar, så är det en god idé att boka ett hotell. Det finns många hotell med gångavstånd till många av de aktiviteter som sker. Du kan enkelt söka fram olika alternativ direkt här på vår sida, eller så kontaktar du oss så hjälper vi dig med eventuella frågor eller bokning.

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img