Göteborgs ikoniska biograf Draken blir hotell

Nytt hotell byggs i Göteborg

Nytt hotell byggs i Göteborg

Ett hotell som håller på för fullt att byggas på är Göteborgs nya Clarion Hotel. Detta hotell kommer att byggas vid den gamla ikoniska biografen Draken. Det kommer bli en 33 våningar hög byggnad med 453 hotellrum, restauranger, konferenslokaler och stora träningsmöjligheter samt då en fantastisk utsikt över staden och hamninloppet.

Draken bevaras

Den byggnad som innehöll Draken ska kompletteras med en ny huskropp. Alla som är involverade i detta projekt vet hur viktigt det är att behålla den klassiska biografsalongen Draken, men att kombinera 50-tals stilen med nutiden. Detta nya hotell är ett resultat av att Nordic Choice Hotels, Balder och Folkets Hus Göteborg tillsammans vill bevara Draken, men utveckla fastigheten och utöka Göteborgs mötes- och logikapacitet.

Det kommer läggas ett stort fokus på lobbyplanen på hotellet. Ambitionen som man har är att det ska bli som ett vardagsrum för göteborgarna. På samma plan som lobbyn kommer det även vara en av restaurangerna. Den andra restaurangen kommer att ligga på våning 33. Våningen under, 32, kommer att bli en festvåning.

Det tredje Clarion Hotel i staden

Med detta nya hotell så kommer det att bli tre Clarion Hotel i Göteborg. De andra är Clarion Hotel Post, som var det första Clarion Hotel i Göteborg, öppnade i januari 2012. Det andra hotellet håller även det på att byggas och ska öppna 2021. Det hotellet heter Karlatornet och kommer ligga på Lindholmen.
Detta nya hotell planeras att öppna 2022. Det kommer ligga centralt i Göteborg, nära Järntorget samt nära Första, Andra och Tredje Långgatan. Området där hotellet byggs kommer genomgå en rejäl förändring under de kommande åren. Tanken är att det ska byggas 1200 nya bostäder samt att det kommer tillkomma 5000–6 000 arbetsplatser. Nästan hälften av de nybyggda ytorna kommer bestå av butiker, restauranger, kontor och lokaler för kultur och liknande verksamheter.

Fakta om det nya hotellet i Göteborg

Kedja: Blir ett Clarion Hotel®
Antal hotellrum: 453 stycken
Antal våningar: 33
Byggnadens höjd: 100 meter +
Konferenslokaler: 18 stycken, den största rymmer 700 personer
Fastighetsägare: Balder
Arkitekt: Erséus Arkitekter
Byggstart: 2019
Öppnas: 2022

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels grundades 1990 och det i Norge. Då under namnet Choice Hotels Scandinavia som ett drifts- och franchiseföretag inom hotellbranschen. Under 1994 undertecknade man ett avtal med ett dotterbolag till Choice Hotels International och fick därmed rätt att marknadsföra sig under kedjenamnen Clarion, Comfort och Quality. Under hösten 1996 så köpte Petter A. Stordalen och Christen Sveaas in sig i företaget Hotellpartner som ägde rättigheterna till Choice-konceptet. Stordalen grundade senare företaget Home Invest, köpte upp 100 % av aktierna. Idag har Göteborg flera Nordic Choice hotels. Totalt kommer det med dessa nya hotell att bli nio stycken.
Nordic Choice Hotels grundare Petter A. Stordalen har sagt:” Göteborg har en särskild plats i mitt och Nordic Choice Hotels hjärta och jag vet att Draken har en väldigt speciell plats i göteborgarnas hjärtan. Det är med andra ord upplagt för mycket kärlek och passion när det nya hotellet nu börjar byggas. Det här är ett drömprojekt för mig och jag står redo att vilken dag som helst ta första spadtaget.”

Avalon Hotel  Avalon Hotel
Kungstorget 9, Göteborg
I Göteborg (Centrum )

    4 stjärnor
Från 1661 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img