Göteborgs filmfestival

Delta i Göteborgs Filmfestival 2017

Delta i Göteborgs Filmfestival 2017

I slutet av 27 januari fram till den 6 februari är det åter igen dags för filmfestival i Göteborg! Detta är den ledande filmfestivalen i Norden och det visas film från hela världen på flera platser runt om i Göteborg. Filmfestivalen startade redan 1979 och sedan dess så har det varit flera tusen besökare varje år till de olika biograferna i Göteborg. Förra året, 2016 var det cirka 30 000 besökare som kunde välja mellan 450 filmer och 1031 visningar. Filmerna kom från sammanlagt 84 länder. Även om det kallas filmfestival, så är det mer än bara det. Bland annat kan du delta i ett 40-tal olika seminarier, lyssna på musik, titta på konst eller delta i flera andra aktiviteter.  Om man ser till förra året, så lockade kringaktiviteterna Nordic film Marker, seminarier, fester och festivaltält hela 21 128 besökare. I år är det dessutom den 40:e festivalen. Missa inte att delta du med, boka in dig med biljetter. Ett bra passande boende hittar du hos oss.

Hur fungerar det?

När det gäller biljetter till filmfestivalen har du ett flertal alternativ att välja mellan. Du kan köpa en enda biljett till en enda filmvisning och du vill, eller så kan du satsa på ett festivalpass eller ett plusmedlemskap. Med plusmedlemskapet kan du följa festivalen hela året, du får ett svart exklusivt armband, och det ger dig förhandsvisningar, fina erbjudanden, möjlighet att förköpa biljetter samt en hel del annat bra. För dig som vill läsa mer om hur det fungerar med biljetter till filmfestivalen så är det bra att gå ut på denna sida.

Årets program

Programmet till den 40:e filmfestivalen hålls på att sättas ihop just nu och det släpps inte förrän 10 januari. Dock utlovas det att bli ett spektakulärt program med hundratals kvalitativa filmer som kommer från hela världen. Biljettförsäljningen öppnar den 14 januari men är du plusmedlem får du köpa biljetter redan från den 12 januari klockan 16:00.

Övriga evenemang

Det är mer än bara film som sagt på denna festival. Det blir ett fullspäckat schema med livemusik, klubbar, seminarier, utställningar, festivaldrinkar och mycket mer. För att ta del av detta så gäller det att du har köpt ett festivalpass. Den kostar bara 50 kronor och du får mycket för pengarna.

Biografer i Göteborg som medverkar i filmfestivalen

Det är hela 14 biografer runt om i Göteborg som deltar i denna filmfestival. De biografer och platser som du kan välja mellan är Draken, Hagabion, Biopalatset, Bio Roy, Bio Capitol, Folkteatern, Handels, Aftonstjärnan, Chalmers, Stora Teatern, Frölunda kulturhus, Göta, Akademin Valand och Angereds bio (blå).

Boka in dig redan nu!

Om du vill delta i filmfestivalen och se film i flera dagar är det en god idé att redan nu boka ett passande boende. Du kan här på vår sida söka fram lämpliga alternativ. Kanske du vill bo enklare eller varför inte passa på att lyxa till det med ett lite exklusivare hotell? Här hos oss finns alla möjliga alternativ som passar de allra flesta.

Hotel Pigalle  Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2360 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img