Göteborgs Choklad, lakrits och delikatessfestival

Besök en fantastisk mässa i Eriksbergshallen

Besök en fantastisk mässa i Eriksbergshallen

Den 22 september till 24 september kan du som älskar choklad, lakrits och andra delikatesser få ditt sug mättat! Detta är en av de allra smarrigaste mässor du kan gå på! I år är det elfte året som denna mässa arrangeras och du hittar godsaker från hela världen att smaka på! Festivalen hålls i Eriksbergshallen, Göteborg. Bland alla produkter så hittar du choklad, lakrits, delikatesser, glass, bakprodukter, varma och kalla drycker samt att det kommer finnas en avdelning med ädla drycker. I år har man även sett till att satsa mycket på produkter som är ekologiska, närproducerade och fairtrade. För dig som inte vill trängas, så rekommenderas det att du inte går på lördagen mellan 12-14, då det oftast är som mest folk då!

Nordens största mässa i sitt slag

Årets festival i Göteborg är under 22-24 september 2017. Det ger dig tre dagar med smakupplevelser. Utöver choklad, lakrits och delikatesser kommer det i år även att finnas vin, champagne, rom, whisky och avecer. På denna mässa kommer det att finnas runt 100 utställare och du kommer säkert att kunna tillfredsställa dina smaklökar.

Det går gratis transporter till mässan, med buss. Bland annat från hållplatser längst Linnégatan, Vasagatan och längst Avenyn ner mot Brunnsparken innan hållplats Nordstan, Backaplan sedan slutstation Eriksbergshallen. Om du föredrar båten, så ska du åka Chokladpaddan som avgår från Lejontrappan/ Brunnsparken.

Mässan håller öppen på följande tider:

  • Fredag 22 september 13:00 – 21:00
  • Lördag 23 september 10:00 – 19:00
  • Söndag 24 september 10:00 – 17:00

Det kommer att vara kontantlösa kassor, så du kan endast köpa entrébiljett, provningsbiljett samt dryckeskuponger med kort. Det går även att förköpa via festivalens webbshop.

Festivalprogram

Festivalen öppnar upp den 22 september klockan 13:00. Sedan kommer dessa tre dagar det är öppet att vara fullt med aktiviteter, tävlingar, utställningar och mycket mer. Under fredagen kommer det gå att vinna en skottkärra full med choklad, lakrits och delikatesser. En tävling, årets festivaltårta pågår hela dagen och du som besökare kan delta i juryn! En annan tävling, Kassaskåpet, är en tävling där du som besökare kan vara med och vinna fina priser. Det pågår även andra tävlingar, samt att det även kommer att vara en tips & chokladpromenad. Det kommer också att vara chokladprovningar, vinprovningar, ost och romprovningar, med mera. Under lördagen händer mycket av det som även skedde på fredagen, och så väl på söndagen. Så har du inte möjlighet att gå på mer än bara en dag, så behöver du inte vara orolig att du ska missa något!

Passa på att se lite mer av Göteborg när du ändå är här. Det finns mycket att se och göra!

Boka boende med oss

Om du har tänkt att besöka festivalen mer än bara en dag, så kan det vara en god idé att boka boende över helgen. Här hos oss hittar du flera olika boendealternativ, genom att söka fram på vår sida. Hittar du inte vad du söker eller har några frågor kring hotellen, så är du välkommen att kontakta oss.

 

Best Western Plus Waterfront Hotel  Best Western Plus Waterfront Hotel
Klippan 1, Göteborg
Nära Rödasten Konsthall

    4 stjärnor
Från 1442 SEK per natt

Boka hotell


Quality Hotel 11  Quality Hotel 11
Maskingatan 11, Göteborg
I Göteborg (Eriksberg)

    4 stjärnor
Från 1548 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img