Göteborgs bästa glassbarer

Njut av glass i Göteborg

Njut av glass i Göteborg

Sommar är lika med glass och i Göteborg finns det flera olika glassbarer där du kan njuta av glass i stora lass. Många av dem har dessutom egentillverkad glass. Så här får du tips på ställen att besöka om du är i stan och vill äta en riktigt god glass!

Gelaterian Göteborg

Denna glassbar har en stor och ljus lokal på Grönsakstorget. Här finns det italiensk gelato samt sorbet och det i många olika smaker och kombinationer. Det finns en uteservering att sitta på, längs med kanalen. De erbjuder även rykande färsk espresso och andra kaffesorter.

Råda Gelato

Området kring Prinsgatans hållplats är en plats att sitta och spana på. Precis där ligger Råda Gelato, som gör naturlig gelato, helt fri från tillsatser. De ar olika smaker beroende på vad det är för säsong.

Next Level Gelato & Juice Bar

Denna glassbar finns på Linnégatan och de har egentillverkad italiensk gelato, ofta med spännande smaker. Testa glass med smak av basilika, avokado eller morot. Givetvis kan du provsmaka först om du inte vågar köpa en hel. Här pressar man dessutom goda juicer och brygger italienskt kaffe samt gör fantastiskt goda belgiska våfflor.

Johannebergs Glass

Johannebergs Glass ligger uppe på Gibraltargatan och har sol länge, länge på sin uteservering. Deras hemgjorda glass görs från grunden. Det går även att köpa med stora glasslådor hem.

Glasscafét Lejonet & Björnen

Lejonet & Björnen är en favorit när det gäller högkvalitativ glass. På Danska Vägen i Örgryte har varumärket sitt eget café. Det innebär även att utbudet av glass är stor! Det finns att från klassisk kulglass i rån eller bägare till glassdrinkar, glasstårtor och våfflor med glass.

Café Il Moro

Café Il Moro är ett klassiskt italienskt café. De stoltserar bland annat med hemgjord gelato och det finns fler än 40 smaker att välja mellan. Sedan har de även kaffe och alkoholhaltiga drycker på menyn, och den som ber snällt kan få en kula god sorbet i sin prosecco för ultimat sommarkänsla.

Lasse-Maja

Lasse-Maja har försett åtskilliga generationer göteborgare med tårtor, bröd och på senare tid egentillverkad gelato. Den charmiga funkisvillan i Långedrag är dessutom perfekt placerad för den som cyklar ut till havet och behöver en paus med god glass.

Triumf Glass

Triumf Glass har i mer än 70 år funnits på Göteborgs glassmarknad. Bara ett par hundra meter från deras egen glassfabrik har du ett av deras glasscaféer.

Boka hotell

Om du ändå tänkt dig att komma till Göteborg, varför inte stanna här ett par dagar? Då kan det vara bra att ha ett hotell som passar. Du kan boka hotell och andra boenden direkt här på vår sida. Du kan söka runt efter ett hotell som passar dig och din plånbok. Om du har frågor eller behöver hjälp är det bara att kontakta oss. Passa på att njuta av Göteborgs stad i sommar. Du kan bland våra tidigare nyheter hitta en mängd sevärdheter och aktiviteter att göra, även om det i sommar är lite mer att tänka på med tanke på Covid-19.

Quality Hotel 11  Quality Hotel 11
Maskingatan 11, Göteborg
I Göteborg (Eriksberg)

    4 stjärnor
Från 1548 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img