Göteborg marknadsför sig med kultur

Projektet This is Gothenburg låter dig uppleva stadens många olika sidor

Projektet This is Gothenburg låter dig uppleva stadens många olika sidor

Göteborg & Co bjöd in ett antal kulturprofiler att visa upp sitt Göteborg med en kort film. Det blev helt olika bilder av staden.

Gert Wingårdh, Petra Ahlqvist och Therese Sahlin är först att få sina filmer publicerade i kampanjen ”This is Gothenburg”.

– Kulturupplevelser är en stark anledning till att resa. De ger liv åt en stad och gör den attraktiv för både besökare och invånare. I kampanjen får vi träffa några av kreatörerna som utvecklar Göteborgs kulturliv och ta del av deras personliga tips, säger Camilla Nyman, vd för Göteborg & Co som har till uppgift att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Göteborg som turist-, evenemangs-, och mötesstad.

 

Visar en inspirerande bild av Göteborg

Filmerna är en del av marknadsföringen av Göteborg och syftet är att visa en inspirerande, mångsidig bild av staden för turister som funderar på att resa hit, men också för alla göteborgare.

I projektet ”This is Gothenburg” är det ett tiotal kulturpersonligheter som blir ambassadörer för destinationen. De har fått fria händer att göra en kort film som visar upp en bit av Göteborg. Språket är engelska för att vända sig till en internationell publik.

 

“Robust och levande stad”

De tre första filmerna publicerades med start den 3 maj. Arkitekten Gert Wingårdh visar i sin film upp exempel på spännande och blandad arkitektur:

– Städer är levande organismer och i Göteborg har byggnader alltid formats utifrån behov. Göteborg är inget ”Gamla stan” och här finns inga byggnader som är enbart skådebröd. Att många historiska delar har fått en osentimental behandling gör Göteborg till en robust och levande stad och inget museum, säger Gert Wingårdh som också tog över Instagram-kontot @goteborgcom förra veckan.

 

Dela via hashtaggen #thisisgbg

De andra två filmarna i första omgången är: Petra Ahlqvist, Blå Stället, och Therese Sahlin, Twisted Feet. Fler filmer planeras under sommar och höst. Då blir det filmer från bland annat Röda Sten Konsthall, Way out West, Art Scape och många fler.

Och alla kan dela med sig av sina göteborgsbilder och filmklipp via hashtaggen #thisisgbg på Instagram. Bidragen publiceras på kampanjsidorna goteborg.com/thisisgbg under hela året.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img