Göteborg Film Festival 2021

Filmfestivalen kan avnjutas digitalt i år

Filmfestivalen kan avnjutas digitalt i år

I år så kommer filmfestivalen i Göteborg att bli helt digital. Men det du kan göra, det är att ta in på hotell och där ta del av exklusiva premiärer och festivalatmosfär direkt från rummet. Det är flera hotell som erbjuder så kallade filmpaket. Där får du då boende och sedan även premiärer av olika filmer. Det blir som att vara på en egen privat biograf. Filmfestivalen har premiär den 29 januari och håller på fram till den 8 februari 2021.

Hotell som har filmpaket

Bland annat har Scandic Rubinen i Göteborg ett filmpaket. Det hotellet ligger mitt på Avenyn. Mellan 29 januari – 8 februari kan du checka in på Scandic Rubinen som exklusivt festivalhotell i Göteborg. Du kan med festivalens digitala festivalpass få uppleva en eller flera dagar med bra film. I Jonsered, en bit utanför Göteborg erbjuds det även ett filmpaket på Le Mat.

Andra hotell, placerade utanför Göteborg men i Västsverige som även de har olika paket är Grand Alingsås, Bjertorp Slott i Vara, Lundsbrunn Resort i Götene, Kvarnen i Hyssna och Bohusgården hotell i Uddevalla.

Filmfestivalen

Den 29 januari invigs Göteborg Film Festival med Tove, filmen om Tove Jansson, i regi av Zaida Bergroth.

Den digitala filmfestivalen kommer ha fler än 60 filmpremiärer från hela världen. Du kan boka hotell med filmpaket, eller boka annat hotell och ta med dator eller surfplatta. Du kan även stanna hemma så klart och se det på din tv, hemma i din egen soffa.

Göteborg Film Festival har i 44 år arrangerats och det på fullsatta biografer. I år måste det bli annorlunda, det på grund av den pandemi som råder.
Så här gör du för att uppleva festivalen digitalt:
Steg 1. Köp eller aktivera ditt festivalpass på goteborgfilmfestival.se/online från och med den 12 januari.
Steg 2. Se film direkt i din webbläsare eller ladda ner appen Draken Film till din tv, mobiltelefon eller surfplatta.
Steg 3. Streama alla festivalens filmer direkt hem till ditt vardagsrum med start den 29 januari 2021.
Under Göteborg Film Festival premiärvisas nya filmer varje dag. Filmerna är tillgängliga under 24 timmar från starttiden, med några undantag.

Konserter på Draken

Under tre festivalkvällar streamas musik från Draken hem till dig. Cinema Live är ett nytt konsertkoncept där artister skapar en musikupplevelse med visuals och 5.1-ljud, specialanpassad för biografen eller hemmabion. På lördagen den 30/1 klockan 21 är det Esther. Tisdagen den 2 februari klockan 21 är det Nils Berg Cinemascope och på lördagen den 6 februari är det Teenage engineering sound and vision.

Boka hotell

Om du vill bo på valfritt hotell utan att vara bunden av ett filmpaket, så hittar du många olika boendealternativ här hos oss. Du kan söka runt efter olika hotell och andra bra boenden direkt här på vår sida. Sedan är det bara att boka det hotell du tycker passar bäst. Om du inte hittar det du söker eller behöver svar på frågor, tveka inte att kontakta oss. Det så att vi kan hjälpa dig.

Hotel Pigalle  Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2360 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img