Göteborg Film Festival 2020

Se på film i Göteborg

Se på film i Göteborg

Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival. Varje år så åker en programgrupp runt om i världen för att välja filmer att ta med tillbaka till Göteborg och visa upp under elva dagar. Under festivalen är det runt 450 filmer från ett 80-tal länder som visas. I år är festivalen mellan den 24 januari och den 3 februari.

Nordens största filmfestival

Göteborg Film Festival har existerat i mer än 40 år, då den startade 1979. Den har utvecklats och vuxit sig stark och är idag Nordens största publika filmfestival. Det är även den nordiska filmbranschens viktigaste årliga mötesplats.

Filmfestivalen i Göteborg är ett av Sveriges absolut största kulturevenemang som varje år lockar runt 160 000 besökare.
Festivalen pågår under elva dagar i månadsskiftet januari-februari och under denna period så visas omkring 400 filmer från 80 länder på omkring 1000 visningar.
Föreningen bakom Göteborg Film Festival arrangerar även barn och ungdomsfilmfestivalen Göteborg Film Festival Prisma i oktober och utomhusfestivalen Göteborg Film Festival Open Air i augusti.

Utöver film så erbjuds även ett 40-tal seminarier, konserter, konst, workshops och mängder av andra aktiviteter.

Årets program

Bland årets filmer så finns det stjärnspäckade storfilmer så som The Spy, Sibyl, Familjefesten och A hidden life. Det finns även publikfavoriter i form av Flatland, Bacurau, Joan of Arc och Adam. Sedan finns det även filmer som Greta, So Pretty, Seahorse, The strong ones, Ghost town anthology, Workforce, Balloon, Desterro, Den enfaldige mördaren, Rätten att älska, samt många, många fler titlar. Om du vill se hela programmet, besök då goteborgfilmfestival.se.

På Göteborg Film Festival 2020 kommer alla biljetter att skickas din mailkorg efter köp. Du kan sedan plocka fram biljetterna digitalt eller skriva ut dem och visa upp. Utöver filmbiljett behöver du som besökare ett festivalpass (50 kr) eller ett medlemskap för att kunna se film under festivalen. Festivalpasset visas upp tillsammans med filmbiljett vid varje visning. Med festivalpasset får du även tillgång till av konserter, seminarier, utställningar, fri entré́ till festivalarenan och massor av andra evenemang. Så missa inte att delta även på dessa saker, då det är kul grejer att göra.

Boka boende

Om du känner att du vill vara med under flera dagar, eller kanske alla elva dagar, då är det bra att se till att fixa hotell. Det finns även andra former av boenden som kan tänkas passa. Här hos oss finns det gott om alternativ att välja på. Du kanske föredrar budgetnivå på ditt boende? Eller är det mer lyxhotell som är din grej? Du kan söka runt här på våra sidor efter passande alternativ. Om du har frågor, eller inte hittar det du söker, då ska du kontakta oss. Vi kan även hjälpa dig med din bokning.
Passa även på att njuta av Göteborg för övrigt när du ändå är här. Det finns gott om andra aktiviteter samt sevärdheter. Det om du vill ha lite avbrott i ditt filmtittande. Om du kikar in bland våra nyheter så kan du få en massa bra tips på saker att se eller göra när du är i stan.

Hotel Pigalle  Hotel Pigalle
Södra Hamngatan 2A, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 2360 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img