Göteborg får ny mässa – Sparkling Göteborg

Besök mässa med fokus på bubblande drycker!

Besök mässa med fokus på bubblande drycker!

Den 5 oktober 2019 så är det premiär för en ny mässa i Göteborg. Denna mässa heter Sparkling Göteborg och kommer att hållas på Svenska Mässan. Det är ett helt nytt och unikt koncept. Det kommer vara i form av ett endagsevent där fokus ligger på mousserande vin såsom champagne, cava, crémant och prosecco.

Stanley Wong, VD för Svenska Dryckesmässor som arrangerar Sparkling Göteborg med Svenska Mässan säger; ”Vi tror att många kommer att uppskatta detta nya event. Vi svenskar älskar ju bubbel och intresset för drycken är större än någonsin! Därför ville vi skapa en ny och unik mötesplats där vi samlar mousserande vin i alla dess former under ett och samma tak”

Intresset för mousserande vin har ökat

De senaste åren har det kommit att bli ett större intresse och en större kunskap kring mousserande vin. Dessutom har det kommit ett bredare utbud, samt även billigare prisklasser. Det finns en trend som visar att mousserande vin drick året om i Sverige. Det är mycket mer nu jämfört mot förr, då man bara drack det vid särskilda tillfällen. Ser man till försäljning så har prosecco, cava och crémant ökat en hel del men även champagne.

Detta har gjort att man nu vill skapa ett bubbelevent, med fokus enbart på mousserande viner.

När, var hur?

Biljetter till mässan går att köpa redan nu, på Sparkling Göteborgs egen hemsida. Öppettider är lördag 5 oktober, mellan 11:00-20:00. Platsen är Svenska Mässan. På detta event kommer det finnas flera utställare med mousserande vin. Men det kommer även att finnas utställare med delikatesser som passar bra ihop med det. Det kommer därmed finnas choklad, ost, skaldjur med mera.

Sparkling Göteborg har olika entrétider i form av:

Kl. 11-12

Kl. 12-14

Kl. 14-16

Kl. 16-18

Kl. 18-19 (mässan stänger kl. 20)

Du kan antingen köpa en flexbiljett, som innebär att du kan gå in på eventet när som helst under dagen, eller köpa en biljett till en specifik entrétid. Detta innebär endast att du behöver passera entrén under den köpta tiden, men sedan är du välkommen att stanna så länge du vill.

Det ingår ett vinprovningsglas och garderob i din entrébiljett. Du får sedan 5 cl per provsmakning. För att få provsmaka så måste du köpa dryckeskuponger. Du betalar det med dryckeskuponger som finns att köpa i form av kuponghäften på 100 kr/200 kr/300 kr. Häftena innehåller kuponger med valörerna 10 kr/20 kr/40 kr. Du betalar med minst en kupong per provsmak. En dyrare produkt kostar fler kuponger.

Boka hotell

Efter en dag på mässa är det inte fel att ha en skön säng att sova gott i. Här hos oss finns det flera bra hotell nära Svenska Mässan. Boka in en eller flera nätter. Kanske passa på at upptäcka mer av vad Göteborg har att erbjuda? Du kan söka runt efter bra boendealternativ här på vår sida. Det finns hotell i olika prisklasser. Därmed finns det något för alla. Är det så att du har några frågor eller känner att du behöver hjälp med att hitta ett hotell, eller boka ett rum, kontakta oss då gärna.

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img