Gå på korvfestival i oktober

Gå på korvfestival i Eriksbergshallen

Gå på korvfestival i Eriksbergshallen

Är du en person som älskar korv? Då har vi en glad nyhet för dig! Det ska bli korvfestival i Göteborg och det den 11 och 12 oktober. Det är första gången som denna festival för korv anordnas just i Göteborg. Platsen för festivalen är Eriksbergshallen. Du kommer att möta ett unikt utbud av svenska såväl som internationella korvproducenter tillsammans med spännande och innovativa korvtillbehör och passande dryck. Här kan du smaka korv, prata om korv och lära dig mer om korv!

Boka biljett för korvfestivalen

Det finns biljetter att köpa till denna festival. Det är bra att göra i förväg. Det säljs biljetter på plats, om det finns kvar vill säga. Men det är inte säkert. Priserna är dessa:

 • Förköp Ordinarie: 160 kr (gäller en specifik entrétid)
 • Förköp Flexibiljett: 190 kr (gäller valfri entrétid)
 • Pensionär: 100 kr. OBS! Gäller endast fredag innan kl. 14.
 • Barn: <12 år: Gratis i målsmans sällskap.
 • På plats i entrén, i mån av plats: 190 kr.

Datum och öppettider är dessa:

 • Fredag 11 oktober kl. 11 – 20.
 • Lördag 12 oktober kl. 10 – 18.

Så här går festivalen till

När du anländer till denna festival så är det bara att gå runt bland alla utställare. Nu kan du botanisera i det stora utbudet av korv och bra tillbehör. De allra flesta utställare erbjuder små smakprover av sina produkter. Sedan kan du köpa med hem om det faller dig i smaken. En del utställare säljer även ”lättare” korvmåltider, som korv med bröd och annat. Det är därmed bra att komma hungrig till denna festival.

Hos de flesta utställarna går det bra att betala med Swish eller kort. I barerna finns det dryckesalternativ speciellt framtagen för att passa till just korv. Det finns även en champagnebar. Där kan du testa på konceptet ”bubbles n´ Dogs.

Det finns även guidade korvturer och korvprovningar att delta i, samt att det även finns så att du kan testa på att göra egen korv!

Ett scenprogram finns det med. Det leds av moderatorerna, tillika Korvälskarna och ledamöter i Korvakademien, Jan Scherman och Ulf Elfving. Du som besökare får lyssna på en massa till spännande intervjuer, föreläsningar och debatter. Kända kockar tävlar i roliga korvdueller, korvproducenter berättar om deras kunskaper och erfarenheter om att producera korv.

Hitta till festivalen

Adressen till korvfestivalen är:

Eriksbergshallen

Maskingatan 11, 417 64 Göteborg

Ni kan ta er hit med båt, då via Cityfärjan Älvsnabben som tar dig från Lilla Bommen, Järntorget eller Klippan till Eriksbergshallen. Du kan även ta bussen, då nummer 16 som avgår från bland annat Centralstationen. Stationen vid Eriksberghallen där ni ska kliva av heter Krokäng.

Sedan går det så klart att åka bil, men hur ni ska köra beror på var ifrån landet ni åker.

Boka hotell

Om du känner att denna festival mer än väl är något som passar dig, då ska du så klart besöka den! Då är det inte fel att även ha ett bra boende. Särskilt om du har tänkt dig att gå båda dagarna. Här hos oss kan du söka fram flera bra boendealternativ. Du kan även kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp.

 

 

Quality Hotel 11  Quality Hotel 11
Maskingatan 11, Göteborg
I Göteborg (Eriksberg)

  4 stjärnor
Från 1548 SEK per natt

Boka hotell


Spar Hotel Majorna  Spar Hotel Majorna
Karl Johansgatan 66-70, Göteborg
I Göteborg (Majorna-Linné)

  3 stjärnor
Från 989 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell

img