Gå i familjen Löwanders fotspår

Haga Nygata är en av alla platser i serien

Haga Nygata är en av alla platser i serien

Är det så att du, liksom miljoner andra tittare har kollat på serien Vår tid är nu, med familjen Löwanders restaurang och liv i centrum? Handlingen i serien är Stockholm, men, det allra mesta som spelats in, det har spelats in i Göteborg! Därför kan du på enkelt sätt ta dig runt i familjens fotspår om du är här.

Platser att besöka

Vår tid är nu, är en slags familjekrönika och den utspelar sig i efterkrigstidens Stockholm. Dock är det som så att det är Göteborg som fått agera inspelningsplats i de allra flesta scenerna. Bland de platser som använts finns bland annat Stenpalatsen i Vasastaden, Hagas arbetarlägenheter och Nääs slott.

Många av seriens interiörer filmades i Haga. Dock var det ju så att exteriört var det svårt att klä om Göteborgs typiska landshövdingehus till Stockholm. Därmed blev det så att Calles innergård, det finns på Bangatan 10 i Majorna. Denna miljö har varit med förr på tv och film, bland annat i Tom of Finland, Upp till kamp, Irene Huss, Det mest förbjudna och Call Girl.

På Haga Nygata 7–9 ligger Stadsmuseets museilägenheter Hem i Haga. Här finns interiörerna till både Maggans och Calles hem i första säsongen, och de kan besökas under museets guidade turer.

På Vasagatan 2A, där Haga slutar och Vasastaden tar vid finns Göteborgs vackra bibliotek som stod klart 1900. I serien så sitter ju Peter på Stockholms universitets bibliotek men det är alltså Göteborgs bibliotek man spelat in på.

Haga Kyrkogata 28 är nog den allra mest kända exteriören från Vår tid är nu. Denna port använde man nämligen för att gestalta själva entrén till familjen Löwanders restaurang Djurgårdskällaren. När man spelade in här så valde man att stänga av en del av gatan.

Längre in i Vasastaden finns Karl Gustavsgatan och ett stenpalats, som även det var med en hel del i serien. Här fick man bland annat ordna parkeringsförbud och trafikstoppare samt att man bad de som bor där att byta sina fönsterlampor och gardiner till mer tidstypiska varianter.

Självklart har ju Göteborg mer än detta att erbjuda, men för dig som sett serien kan det vara roligt att se platserna på riktigt.

Upplev mera av Göteborg

Som sagt har Göteborg en hel del mer att erbjuda och det oavsett om det är sol eller regn. Det eftersom det finns aktiviteter både ute och inne. Sommartid är staden riktigt mysigt att vandra i och stanna till för en fika eller kanske en öl på uteserveringen. Du som vill hitta saker att göra eller saker att se, kolla in våra tidigare nyheter.

Boka hotell

Om du ska besöka Göteborg är det inte fel att ha ett ställe att stanna över ett par nätter på. Här hos oss finns det hotell för alla smaker och för alla sorters plånböcker. Du kan söka runt efter hotell och andra boendealternativ. Om du inte hittar det du söker eller har frågor, tveka inte att kontakta oss.

Scandic Europa  Scandic Europa
Nils Ericsonsgatan 21, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img