Förbud mot folksamlingar på över 500 personer

Corona gör att events inte kan hållas

Corona gör att events inte kan hållas

Från den 12 mars så beslutades det att det blir ett förbud mot folksamlingar över 500 personer med tanke på det coronavirus som nu härjar. Detta förbud gäller ”tills vidare”. Det innebär att du inte kan gå på vissa konserter, events eller evenemang just nu. Om du redan bokat in något i närtid i Göteborg, se då till att kolla där du köpt biljetten vad som gäller. En del saker ställs in, medan andra saker skjuts fram till ett senare datum.

Mötesbegränsningar

I det nya förbudet mot folksamlingar på mer än 500 personer talar polisen om ”allmänna sammankomster och offentliga tillställningar”.

Med allmänna sammankomster menar polisen bland annat följande:

• Demonstrationer eller andra sammankomster för överläggning, opinionsyttring, upplysning eller religionsutövning.
• Föreläsningar och föredrag som hålls för undervisning eller allmän bildning.

• Teaterföreställningar, biografföreställningar och konserter.

Med offentliga tillställningar menas bland annat följande:

• Tävlingar och uppvisningar i sport, idrott och flygning.

• Danstillställningar, nöjesparker och parader.

• Marknader och mässor.

Polisen kan ställa in eller upplösa en sammankomst som samlar fler än 500 personer. Anordnaren kan då dömas till böter eller fängelse i högst sex månader.
Bland annat så har alla föreställningar på Göteborgsoperan ställts in, i första hand till den 25 mars. I Stockholm har man ansett att 500-regeln kommer att beröra Maximteatern, Dansens hus och Nalen.

Avvakta att åka någonstans

Även om vi alltid förespråkar att du ska komma till Göteborg för att gå på konsert eller delta i events med mera och boka hotell med oss, så ber vi dock er nu att avvakta. Det för att förhindra att corona sprids. Förhoppningsvis så kommer det att lätta och att det inom ett par veckor kommer att åter igen att åka till Göteborg.

Stötta din stad

Om det är så att du är boende i Göteborg så stanna inte hemma om du är frisk. Många branscher så som restauranger med mera går under om de inte får gäster. De uppmanar därför göteborgarna att komma ut och äta så länge de är friska. Självklart ska du stanna hemma om du känner av att du har symptomen för corona. Även ni som bor i andra städer, stötta era restauranger med mera.

Hur blir det med sommarens evenemang?

Eftersom beslutet mot folksamlingar över 500 är förbjudet tills vidare så är det svårt att veta hur det kommer att se ut senare i sommar. En del anordnare av events har redan nu bestämt att flytta på konserter och evenemang framåt i tiden. Andra avvaktar för att se hur det hela utvecklar sig. Om du har bokat in ett eller flera events senare i sommar, så är det bra att kolla med arrangören vad som gäller för just det du har tänkt gå på.

Du kan även se till att då och då kika in här hos oss, då även vi bevakar hur läget ser ut och hur det blir. De events och evenemang vi tidigare har skrivit om kan ju komma att flytta på sig och om så sker, så kommer vi att skriva om det så klart.

Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img