Fiske i Göteborg

Ta med familjen och fiska i Göteborg

Ta med familjen och fiska i Göteborg

Göteborg har en mängd fina fiskevatten. Det går att fiska mitt i staden, fiska i havet så väl som det går att fiska i någon av alla de sjöar som finns. Om du ska fiska i havet, så behövs inget fiskekort. Dock behöver du som ska fiska i insjöar och vattendrag det som heter Gula Kortet. Det är ett fiskekort som ger dig tillgång till 58 olika vatten att fiska i. Du kan då ha möjlighet att fiska arter så som gädda, abborre och mört.

Fiskeregler och fiskekort

När du ska fiska i Göteborg så får du använda högst två spön samtidigt, förutom vid karpfiske. I Östra Långevattnet, Stora Björketjärn och Bredvattnet är endast flugfiske tillåtet. Sedan så måste du alltid ha med dig fiskekortet vid fiske och kunna styrka din identitet. Det gula fiskekortet går att köpa via Sportfiskarnas webbplats. Där kan du även läsa mer om vilka fiskevatten som kortet gäller för samt om de olika reglerna som kan finnas för olika vatten.

Fisketurer, hummersafari och kräftfiske

I Göteborg finns det flera aktörer som arrangerar olika turer. Det gör att du kan åka med på hummersafari bland annat. Hummersäsongen börjar i slutet av september och håller på fram till november.

Du kan även åka på olika sorters fisketurer. Kanske testa på makrillfiske längs västkusten under sommarmånaderna eller åk en bit länge bort, till danskt vatten, och prova på vrakfiske. Det finns även turer där man har fokus på att fiska stor torsk, sej, bleka och långa. Det finns heldagsturer och halvdagsturer att åka med på.

Fiskemuseum och fiskauktion

Fisk och skaldjur är synonymt med Göteborg. Göteborg har präglats av närheten till havet ända sedan staden grundades 1621. Fiske har traditionellt varit, och är fortfarande, en viktig industri men också en populär fritidssysselsättning. Om du åker till Hönö, som är en ö i Göteborgs skärgård så kan du besöka Fiskmuseet och lära dig mer om fiske på västkusten, det ur ett historiskt perspektiv.

Du kan även besöka Sveriges största fiskauktion i Göteborgs hamn. Där har den funnits sedan 1910. Kommer du tidigt på morgonen så kan du uppleva en spännande auktion med havets läckerheter, allt från räkor, sej, havskatt och kolja till pigghaj. Privatpersoner kan inte handla på denna auktion, men det är grymt kul att se!

Du som vill handla fisk och skaldjur på egen hand, du kan göra det i Feskekôrka, som är en inomhusmarknad med alla havets läckerheter. Köp med dig hem, eller ät något gott direkt på plats.

Boka hotell

Oavsett om du ska fiska eller bara njuta av att äta den, så är det bra att ha ett boende i Göteborg. Det är inte fel att ta in på hotell för ett par nätter. Här på vår sida kan du hitta flera olika alternativ som kan passa. Du kan söka runt efter bra hotell direkt här på sidan. Om du inte hittar det du söker, så är du välkommen att kontakta oss. Så hjälper vi dig med din bokning eller svarar på de frågor du har.

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img