Feststämning när Liseberg öppnade för säsongen

Det var fullt med folk när Liseberg öppnade grindarna för säsongen

Det var fullt med folk när Liseberg öppnade grindarna för säsongen

Prick klockan 12 i lördags slog grindarna upp till årets Lisebergssäsong. Ivriga gäster hälsades välkomna med blåsorkester, jubel och hejarop från Lisebergs anställda.

­– Vi har ju längtat efter våra gäster, och det känns fantastiskt att de äntligen är här, säger vice vd Thomas Sjöstrand.

En värmande vårsol från en klarblå himmel gav precis den inramning som man kan önska för Göteborgs säkraste vårtecken – Lisebergspremiären.

 

Ett helt nytt område

Inne i parken väntade, förutom gamla favoritattraktioner, det helt nya området Lisebergs Trädgårdar. Från FlumeRide löper en slingrande stig upp på berget. Här blandas grönskan med gjutjärnsräcken, trätrall och grusgångar. Stigen är inte bara ett vackert promenadstråk utan även ett sätt att göra det enklare för barnvagnar och rullstolar att ta sig upp till Lisebergs Trädgårdar. I Den förbjudna trädgården lurar faror och giftiga växter och i Emilys trädgård breder rosenrabatterna ut sig precis så symmetriskt som sig bör i en viktoriansk trädgård. Lisebergs Trädgårdar är på hela 6 300 kvadratmeter och innehåller, förutom vackra planteringar och en av Göteborgs största lekplatser, även Blomsterkarusellen.

– Äntligen får vi chansen att visa våra gäster vad det är vi har jobbat med hela vintern. Premiärdagen är alltid speciell, men i år känns det extra kul – det hör ju inte till vanligheterna att få vara med och öppna ett helt nytt parkområde, säger Thomas Sjöstrand.

 

Ny ölservering, åkattraktion och butik

Bästa utsikten hittar man i årets åknyhet – den interaktiva flygplansattraktionen AeroSpin, som reser sig 70 meter över havet.

En annan nyhet är att klassiska restaurangen Tyrolen har fått en stor Biergarten med plats för 400 gäster. Med lummig grönska och färgglada lyktor skapas en gemytlig atmosfär i anslutning till den anrika krogen. Det är här man som gäst ska bänka sig i sommar om man inte vill missa en enda match från EM i fotboll.

Liseberg Trädgård och Inredning är en ny butik på Lisebergs shoppingstråk Storgatan. Här säljs inredning, trädgårdsredskap, fröer och annat som passar perfekt för ett skönare uteliv. Då och då kommer Lisebergs trädgårdsmästare till butiken och ger tips.

 

Underhållning i världsklass

Längre fram på säsongen kommer Liseberg, precis som vanligt att bjuda på underhållning i världsklass. Stora Scenen gästas av bland andra Deep Purple, Miriam Bryant, Bob Hund, Primal Scream, Melissa Horn, Lars Winnerbäck, Takida och Marcus & Martinus. Dessutom 20-årsjubilerar Carl-Einar Häckner med sin varieté, som i år heter Vulkan, och Lotta Engberg kommer att showa med sina gästartister i Lotta på Liseberg.

 

Årets alla nyheter innebär en total investering på cirka 180 miljoner kronor för nöjesparken.

 

Hotell Liseberg Heden  Hotell Liseberg Heden
Sten Sturegatan 1, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1730 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img