Events på Partille Arena 2020

Handboll är bara en av alla saker som sker på Partille Arena 2020

Handboll är bara en av alla saker som sker på Partille Arena 2020

En arena i Göteborgsområdet är Partille Arena. Denna arena ligger strax utanför Göteborg och här sker en hel del events och konserter varje år. Partille Arena invigdes den 16 september 2016. Sedan dess har det varit en massa evenemang där, bland annat P3 Guldgalan. Ett publikrekord sattes i april 2018 då Bryan Adams spelade inför 5 503 personer. Under 2020 har vi en del att se fram emot på denna arena.

Vad händer på Partille Arena 2020?

Under februari månad så kan du besöka Partille Arena på event som Wintergate 2020, som är en 4 dagars LAN-fest. Det mellan den 13-16 februari. Dagen eftrer, den 17 februari är det dubbelmatch, då Sävehofs damer möter Västerås Irsta HF och herrarna möter IF Hallby. Sedan är det mer sport under februari, då Sävehof möter flera olika lag.
I mars kommer Simple Minds till arenan, det den 4 mars. Detta band har hållit på i 40 år! Ett annat band, som har 20 år på nacken är Hammerfall. De dyker upp på arenan den 27 mars. Andra events i mars är Heyou 2020 som är Sveriges största evenemang för barn och unga där de kan träffa sina idoler från sociala medier. Sedan är det mera sport i form av handboll då Sävehofs damer och herrar möter lag även denna månad.

Under april finns chansen att se musikalen Grease på Partille Arena. Den kommer den 4 april så kommer Harlem Globetrotters till arenan och det är detta basketlags enda framträdande i Sverige. De fortsätter sedan vidare ut i Europa.

Den 12 maj kommer Whitesnake tillsammans med Europé och den 30 maj kan du se James Blunt.

Mer musik blir det i höst. Det då Deep Purple kommer den 27 september och Helloween kommer den 31 oktober.

I november månad står Partille Arena stå värd för STIHL Timbersports World Championship. I november kommer även det norska bandet a-ha till arenan. Detta 80-tals band har haft många framgångar och ingen har väl undkommit världshiten Take on me från 1985 som skapade A-ha-yra världen över. Du ser dem den 20 november!

Det kommer säkert att tillkomma events, evenemang och konserter, men de vi nämnt nu ovan är de som finns att läsa om på Partille Arenas egen hemsida. Du kan kika där om du vill ha information om något särskilt event.

Det är lätt att ta sig från Göteborg till Partille. Du kan ta bilen, bussen eller pendeltåget:
Buss GUL/Linje 121: Går från hållplats Nordstan som ligger på andra sidan gatan från Göteborgs Centralstation/Nils Ericsonterminalen. Enda hållplats på vägen innan Partille arena är Svingeln, ett bra alternativ om du tänkt åka spårvagn 1,3 6, eller 8. Restid cirka 15 minuter.

Pendeltåg: Går en gång i halvtimmen från centralstationen, riktning mot Alingsås. Kliv av vid Partille station och gå sista biten. Du går mot Partille centrum, över ån, gå vänster längs med Gamla Kronvägen. Efter ett par minuter ser du arenan. Restid cirka 7 minuter + 7 minuter promenad.

Boka hotell

Om du känner för att besöka Göteborg, kanske på ett event på Partille Arena så är det bra att boka ett hotell. Du hittar en mängd bra alternativ här på vår sida. Du kan söka runt på egen hand eller kontakta oss om du behöver hjälp.

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Elite Park Avenue Hotel  Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyn 36-38, Göteborg
Nära Liseberg

    4.5 stjärnor
Från 1251 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Scandic Rubinen  Scandic Rubinen
Kungsportsavenyn 24, Göteborg
Nära Liseberg

    4 stjärnor
Från 1509 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img