Efter 18 år – Kiss återvänder till Göteborg 10 maj 2017!

Bandet Kiss kommer till Göteborg!

Bandet Kiss kommer till Göteborg!

Kiss är ett av de band som varit de mest inflytelserikaste genom tiderna. Nu står det klart att de återvänder till Sverige och Göteborg. Det var 18 år sist de besökte staden! De kommer även att göra ett stopp i Stockholm, den 6 maj, men den 10 maj, 2017 ställer de sig på Scandinavium. Missa inte att boka dina biljetter redan nu och ordna med ditt boende. Sist Kiss var i Sverige alls, var 2013, efter att de släppt albumet Monster, som var deras tjugonde album. Utöver Sverige, kommer de nästa år även att besöka Helsingfors och Oslo.

Bandet Kiss

Kiss har över 40 år på nacken och 100 miljoner sålda album över hela världen. Att uppleva en livekonsert med dem är ett helt nytt sätt att uppleva musik. Det är pyroteknik, ljusshower, rykande gitarrer och framför allt, riktigt bra musik! Kiss startade 1973 och är kända för sina ansiktsmålningar och sina grymma konserter. I mitten av 70-talet kom deras stora genombrott, bland annat tack vare deras häftiga liveframträdanden som innehöll allt från rykande gitarrer, explosioner, eldsprutning, svävande trumset till pyroteknik. Från start bestod medlemmarna av Kiss av Gene Simmons, Paul Stanley, Ace Frehley och Peter Criss. Därefter har flera medlemmar kommit och gått, men två har varit kvar hela tiden, nämligen Gene Simmons och Paul Stanley. Idag består gruppen av dessa två samt Eric Singer och Tommy Thayer. De har kört med och utan smink i ansiktet, men det är den sminkade versionen av Kiss som alla minns, och det är så de ser ut även idag. Missa inte din chans att se dem live, när de nu äntligen kommer tillbaka till Göteborg igen!

Kiss i Sverige

Sammanlagt så har Kiss spelat elva gånger och 26 spelningar i Sverige. Det allra första besöket ägde rum 26 maj, 1976 i Göteborg och då på Scandinavium. Senaste gången var 2013 och då besökte de Stockholm och Friends Arena. Hela 26 000 var och såg dem då. De spelade även på Sweden Rock Festival samma år.  Kiss har släppt många album i Sverige så väl som att de har sålt många skivor. De har åtta guldskivor i Sverige. Det har även släppts en bok om Kiss alla besök i Sverige. Den är skriven av Johan Falk och Roney Lundell.  Den heter Kiss i Sverige 1976-2013 – Boken om Kiss alla besök i Sverige.

Boka ditt boende och fixa din biljett!

Om du känner att du bara måste se dessa giganter, så är det en god idé att i tid se till att köpa din biljett, så väl som att boka ett bra boende. Ju tidigare du är ute, desto bättre boende kan du få och till bättre pris. Du riskerar inte heller att stå utan hotell, som du kan göra om du bokar alldeles för sent. Du kan söka fram lämpliga alternativ här på vår sida, eller kontakta oss så kan vi hjälpa dig med din bokning. Varför inte passa på att stanna ett par extra nätter? Göteborg har en hel del att erbjuda.

Clarion Hotel Post  Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10, Göteborg
Nära Nya Ullevi

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell


Hotel Lorensberg  Hotel Lorensberg
Berzeliigatan 15, Göteborg
Nära Liseberg

    3 stjärnor
Från 1258 SEK per natt

Boka hotell


Clarion Hotell

JÄMFÖR FLER CLARION HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img